Majka stradalog vojnika: Tramp ne zna šta znači žrtvovanje

Kanova je tako reagovala na Trampovu ocenu da ona nije ništa rekla tokom govora koji je njen muž održao na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Filadelfiji zbog toga što kao muslimanka nema pravo da govori

Majka stradalog američkog vojnika muslimanskog porekla koji je ubijen u Iraku žestoko je danas kritikovala republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, koji je na Tviteru njenom mužu poručio da je "Hilari (Klinton) glasala za rat u Iraku", a ne on.

POŽARI GUTAJU GRČKU: Stihija na ostrvu Evia ponovo buknula

Rojters prenosi da je Gazala Kan, čiji je sin Humajun kao kapetan vojske SAD poginuo 2004. u napadu bombaša samoubice, navela da je Tramp neznalica kada je u pitanju islam i da on ne zna šta znači žrtvovanje.

Kanova je tako reagovala na Trampovu ocenu da ona nije ništa rekla tokom govora koji je njen muž održao na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Filadelfiji zbog toga što kao muslimanka nema pravo da govori.

- Kada Donald Tramp priča o islamu, on pokazuje da je neznalica. Donald Tramp je izjavio da je u životu podnosio žrtve. Ne zna on šta znači reč žrtvavovanje - napisala je Kanova u autorskom tekstu za list "Vašington post".

AP prenosi da je Tramp jutros na Tviteru nastavio da kritikuje njenog supruga Kajzira Kana.

- Mene je gospodin Kan divljački napao na demokratskoj konvenciji. Zar ja nemam pravo da odgovorim? Hilari je glasala za rat u Iraku, nisam ja! - tvitovao je Tramp.

Pogledajte vesti koje su obeležile nedelju za nama:

(Telegraf.rs / Tanjug)