HITNO POTREBAN DONOR: Struja mu spržila 80 ODSTO KOŽE na poslu od kog izdržava DVOJE MALE DECE (FOTO)

Dejan Nešić (44) iz Donjeg Katuna kod Varvarina u kritičnom je stanju i nalazi se na Klinici za plastičnu hirurgiju u Beogradu

Dejana Nešića (44) iz Donjeg Katuna kod Varvarina zapalila je struja sa dalekovoda dok je zarađivao za život radeći privatno na jednoj njivi u naselju Dankovo u Paraćinu. Njemu je izgorelo 80 odsto kože i neohodna mu je hitna transplatacija, pa njegova supruga Nadica apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu kako ne bi ostali bez hranitelja porodice.

- Dejan je radio u nedelju pre podne na postavljanju cevi za navodnjavanje na jednoj njivi u Dankovu u Paraćinu. Prenosio je cevi i kako ih je nosio, odjednom sa začuo jak prasak i on se zapalio. Udarila ga je struja sa dalekovoda - rekla je Dejanova supruga i dodala:

- Čovek koji je bio sa njim bio je, na sreću priseban, odmah ga je stavio u kola i odvezao u Hitnu u Paraćinu. Prebacili su ga najpre na VMA, a zatim u Zvečansku na kliniku za opekotine. Bila sam u ponedeljak da ga obiđem. On je u lošem stanju mada je svestan, a doktori su mi rekli da mu je neophodna transplantacija. Kažu da donatori mogu da budu samo četiri zdrava čoveka, pa apelujem na sve koji mogu da nam pomognu.

Njih dvoje imaju sina i ćerku, od 7 i 17 godina, i oboje su nezaposleni. Žive od dečjih dodataka i onoga što Dejan zaradi radeći sezonske poslove, pa bi bilo zaista strašno da ostanu bez glave porodice.

(Z. R. P.)