CARINICI SU "NAMIRISALI" DA NEŠTO NIJE U REDU SA OVIM AKUMULATOROM: Evo šta su pronašli unutra (FOTO)

U osam je droga pronađena kod austrijskog državljanina, u devete kod Britanca a dva sata kasnije i kod Francuza

Carinici su jutros, u nekoliko navrata, na izlazu graničnog prelaza Gradina sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja manjih količina različitih narkotika

Najpre su, nešto nakon osam časova kod 46-godišnjeg austrijskog državljanina turske nacionalnosti otkrili oko 10 grama marihuane i hašiša.

- Putnik je na prelaz pristigao u automobilu ''BMW 320'' austrijskih registarskih oznaka, putujući sam iz Austrije ka Turskoj. Detaljnim pregledom, u ličnoj torbici koju je nosio sa sobom pronađene su četiri plastične kesice uvijene u hartiju u kojoj se nalazila marihuana i jedan grumen presovane materije braon boje nalik na opojnu drogu hašiš - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Na graničnom prelazu Batrovci ZAPLENJEN JE OVAJ APARAT ZA NAMEŠTANJE IGARA NA SREĆU!

Nepun sat kasnije, na istom mestu izdvojen je za detaljnu kontrolu automobil britanskih registarskih oznaka kojim je upravljao britanski državljanin, takođe turske nacionalnosti.

- Kod ovog putnika je pronađeno nešto više od 10 grama marihuane sa pripadajućom drobilicom što je sakrio u levim vratima, kaseti automobila i u kutiji od žvakaćih guma - dodaje se u saopštenju.

Foto: Uprava carina

SRPSKI CARINICI SU OTVORILI KOFER, a onda je nešto ispalo i ZASVETLUCALO!

Potom je oko 11 časova na izlaznu stranu graničnog prelaza Gradina pristigao i 44-godišnji francuski državljanin, turskog porekla u automobilu ''mercedes Benz'' francuskih registarskih oznaka.

Putnik je putovao u pratnji šestogodišnje ćerke, ali ga to nije sprečilo da u akumulator sakrije paketić hašiša. Skidanjem poklopca akumulatora, carinik je uočio da se između akumulatora i elektro instalacije nalazi paket dimenzija 60x50 milimetara, oblepljen najlon kesom. Nakon što je zasekao pakovanje, bilo je jasno da se radi o hašišu, pa je putnik uvidevši da je droga otkrivena, iz džepa pantalona u obližnji travnjak bacio još jedan manji paket koji je imao kod sebe. Ubrzo je ustanovljeno da se i u njemu nalazio hašiš, te je ukupna količina koju je ovaj putnik krijumčario bila 55 grama.

(Telegraf.rs)