Ove žene su na AUTO-PUTU radile nešto što je SRAMOTA ZA SRBIJU

Prosjačenjem se najčešće bave žene i deca, pri čemu je čest slučaj da majke s decom idu od vozila do vozila tražeći novac, ili punoletne žene nagovaraju decu da ga traže od vozača i putnika

Protiv sedam ženskih osoba iz Horgoša pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog osnova sumnje da su prosjačile na auto - putu prema Horgošu, nadomak graničnog prelaza s Mađarskom.

SRBI DONELI ZAKON: Ko prosi moraće da plati kaznu od 400 evra!

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je protiv S. K. (43), A. K. (39) iz Horgoša, još tri punoletne i dve maloletne ženske osobe iz tog pograničnog mesta.

Ružna pojava prosjačenja na prilazu graničnom prelazu Horgoš je prisutna najviše u jeku sezone godišnjih odmora i pojačanog prometa putnika u špicevima letnje turističke sezone. Kada je motorizovanih putnika najviše,pa se u kolonama duže zadržavaju zbog obavljanja formalnosti za prelazak granice, pojedini meštani Horgoša ih saleću tražeći pare.

Prosjačenjem se najčešće bave žene i deca, pri čemu je čest slučaj da majke s decom idu od vozila do vozila tražeći novac, ili punoletne žene nagovaraju decu da ga traže od vozača i putnika. Prethodnih godina bilo je slučajeva organizovanog prosjačenja pa i podnošenja prijava i procesuiranje vinovnika.

(Telegraf.rs)