KONAČNO: Kembridž ispiti u Akademiji Oxford u 25 gradova širom Srbije

Mogućnost polaganja ispita u jednom od 25 gradova u kojima Akademija Oxford ima svoje prostorije je nezabeležena na ovim prostorima

Od aprila 2016. godine, Akademija Oxford postaje zvanični test centar za Kembridž engleski.

Ovo praktično znači da će zainteresovani kandidati, pored već postojeće pripreme za polaganje Kambridž ispita u Akademiji Oxford, moći i same ispite da polažu u svojim matičnim centrima.

Mogućnost polaganja ispita u jednom od 25 gradova u kojima Akademija Oxford ima svoje prostorije je nezabeležena na ovim prostorima.

Osnovna ideja je da kandidatima bude omogućeno da ispit polažu u poznatom okruženju i da minimizuju izdatke vezane za polaganje ispita. Dosadašnja praksa administriranja podrazumevala je polaganje ispita u nekom od većih gradova Srbije, što je za kandidate koji žive van tih gradova uključivalo iscrpno planiranje i organizaciju puta, prenoćišta, itd, kao i troškove koji idu uz to.

Akademija Oxford, postavši licencirani test centar za Kembridž engleski, doneće ispite kandidatima i omogućiti im najlagodniji i najisplativiji put do sticanja svetski priznatog sertifikata.

Akademija Oxford ima status otvorenog centra, što znači da se za Kembridž ispite mogu prijaviti i zainteresovani kandidati koji se ne pripremaju za polaganje ispita u nekom od centara Akademije. Svakako, preporučljivo je proći kroz pripreme kod nekog od 120 profesora engleskog iz 25 centara Akademije Oxford, s obzirom na to da su svi profesori u obavezi da prođu obuke vezane za pripremu učenika za polaganje Kembridž ispita.

Uz mogućnost administriranja Kembridž ispita i pružanja maksimalne pomoći i podrške potencijalnim kandidatima, Akademija Oxford je prepoznala priliku za unapređivanje sopstvenog rada omogućivši svojim zaposlenima rad na sebi i svom profesionalnom razvoju. Profesori engleskog u Akademiji Oxford su početna tačka na putu od donošenja odluke vezane za polaganje nekog od Kembridž ispita do trenutka sticanja svetski priznatog Kembridž sertifikata.

Zašto izabrati Kembridž ispite?

Kembridž ispiti zasnovani su na jedinstvenom pristupu nastavi, učenju i ocenjivanju znanja engleskog jezika, sa fokusom na korišćenje jezika u svakodnevnim situacijama. Ispiti su bazirani na opsežnim istraživanjima metoda nastave i pretestirani na reprezentativnim uzorcima kandidata, predstavljajući tako pouzdane i sigurne merne instrumente za procenu nivoa znanja engleskog jezika. Kembridž nudi svetski priznate sertifikate koji Vam otvaraju vrata preko 20.000 poslodavaca, institucija i univerziteta širom sveta. Globalna priznatost Kembridž ispita ogleda se u činjenici da postoji oko 2 800 licenciranih ispitnih centara u 130 zemalja; od aprila 2016, Akademija Oxford postaje jedan od njih.

Zašto izabrati Akademiju Oxford?

Akademija Oxford počela je sa radom 2011. godine kada je poslovala u samo dva grada, centrali u Jagodini i filijali u Ćupriji. Kako je zadovoljstvo korisnika pruženim uslugama raslo, Akademija Oxford je širila poslovanje, pa tako danas ima 25 centara u 25 gradova širom Srbije. Samo kroz školu stranih jezika u toku jedne godine sada prođe oko 10.000 polaznika. Škola u svojoj ponudi ima kurseve preko 50 stranih jezika i preko 200 profesora različitih profila na raspolaganju.

Nije teško uvideti zašto se Univerzitet u Kembridžu opredelio za partnerstvo sa Akademijom Oxford u cilju širenja globalne mreže ispitnih centara. Jedinstvena prilika polaganja Kembridž ispita širom Srbije u centrima u kojima se odvija priprema za polaganje, stručnost nastavnog kadra i njihova upoznatost sa specifičnostima Kembridž ispita, profesionalnost osoblja zaduženog za organizaciju ispita – sve su to činioci koji ukazuju da je izbor Akademije Oxford za polaganje Kembridž ispita pravi izbor.

U Akademiji Oxford se možete prijaviti za polaganje svih ispita iz standardnog Kembridž paketa: Young Learners (YLE) - YLE Starters, YLE Movers i YLE Flyers, zatim Cambridge English: Key (KET), Cambridge English: Key for Schools (KET for Schools), Cambridge English: Preliminary (PET), Cambridge English: Preliminary for Schools (PET for Schools), Cambridge English: First (FCE), Cambridge English: First for Schools (FCE for Schools), Cambridge English: Advanced (CAE), i Cambridge English: Proficiency (CPE). Takođe, dostupni su i Cambridge English: Business Certificates (BEC) - BEC Preliminary, BEC Vantage i BEC Higher, kao i Cambridge English: Legal (ILEC), Cambridge English: Financial (ICFE) i Teaching Knowledge Test (TKT), test namenjen stručnom usavršavanju profesora engleskog.

Osim papir-olovka verzija ovih ispita, Akademija Oxford nudi i računarske verzije istih, sve u cilju izlaženja u susret potrebama potencijalnih kandidata. Cene ispita, kako onih na papiru tako i onih na računaru, najpovoljnije su u regionu. Postoje i promotivne cene ukoliko za polaganje prijavljujete grupu učenika, a postoji i mogućnost polaganja ispita u Vašoj školi ukoliko su uslovi zadovoljavajući. Sve u svemu, krajnji cilj je stavljanje potencijalnih kandidata pred svršen čin demonstriranja poznavanja jezika – sve ostalo prepustite Akademiji Oxford.

(Telegraf.rs / PR)