NEZAPAMĆENA DRAMA U CRKVI: Uleteo u svetinju sa EKSPLOZIVOM, pa isekao sveštenika!

Indonezija je država sa najbrojnijom muslimanskom populacijom na svetu, a velika većina se pridržava umerene forme islama

Indonežanska policija uhapsila je tinejdžera zbog pokušaja napada ručno pravljenom bombom u crkvi u gradu Medan, glavnom gradu Severne Sumatre.

DRAMA: Bombaš samoubica obukao Mesijev dres i krenuo da diže u vazduh (VIDEO)

Sedamnaestogodišnji mladić je sedeo među vernicima na jutarnjoj misi u Katoličkoj crkvi Svetog Džozepa.

Sa sobom je imao ranac u kome je policija kasnije pronašla eksplozivnu napravu, rekla je portparolka policije Rina Sari Ginting.

DEČAK SA SAMOUBILAČKIM POJASEM uhvaćen na ulici, u poslednjem trenutku sprečen je MASAKR (FOTO) (VIDEO)

Prema rečima očevidaca koji su sedeli do njega, kada je ustao, iz njegovog ranca su se videli dim i varnice, a čuo je se i slabi zvuk šištanja. Nakon toga, potrčao je prema pastoru koji je stajao za propovedaonicom, napadajući ga nožem. Ranio ga je u levu ruku, ali ta rana, na svu sreću, nije mnogo ozbiljna.

U crkvi se nalaze specijalni odredi policije kako bi pretražili da li je napad bio "neuspeli pokušaj bombaša samoubice".

BOMBAŠ-SAMOUBICA SE RAZNEO U PEKARI: Najmanje 25 ljudi poginulo u Siriji

Portparolka policije dodala da policija trenutno pretražuje kuću napadača kako bi proverili da li poseduje materijal od kojeg se prave bombe, prenosi Rojters.

Indonezija je država sa najbrojnijom muslimanskom populacijom na svetu, a velika većina se pridržava umerene forme islama. Poslednjih godina se i u ovoj oblasti pojavio fundamentalizam inspirisan terorističkim organizacijama Al Kaidom i Islamskom državom.

(Telegraf.rs/Straitstimes.com)