IPAK NIJE TERORISTIČKI NAPAD: Bomba eksplodirala u predgrađu Brisela!

Jedan od nekoliko napadača aktivirao je eksplozivnu napravu ispred laboratorije Instituta za kriminologiju

Bomba je eksplodirala u centru Brisela, u Institutu za kriminologiju, a nakon brze istrage policije otkriveno je da ipak nije reč o terorističkom napadu već o kriminalnom aktu. Najverovatnije se radi o spaljivanju dokaza.

TERORISTIČKI NAPAD U BRISELU: Policija još traga za osumnjičenima, u napadu ranjeno 250 ljudi, 31 osoba izgubila život! (FOTO) (LIVESTREAM)

Prema prvim izveštajima medija, automobil je razvalio kapiju Instituta, prošao sve prepreke i uputio se ka laboratoriji.

Jedan od nekoliko napadača zatim je izašao iz automobila i aktivirao eksplozivnu napravu ispred laboratorije. Napad se desio jutros oko 3 sata. 

U napadu nije bilo povređenih, pošto je zgrada u trenutku napada bila prazna.

Institut, koji se nalazi u Neder-Over-Hembeek, severnom predgrađu Brisela, savetuje pravosudne organe u Belgiji u njihovim istragama.

Očevidci napada potvrđuju da su videli crni dim kako kulja iz zgrade pre no što su došle policijske i vatrogasne ekipe.

Portparol vatrogasne službe Pier Mejs rekao je da se ne radi o nezgodi. Oko 30 vatrogasaca od jutros je na licu mesta.

- Eksplozija je bila ekstremno jaka. Prozori laboratorija su razneti po celom dvorištu  - tvrde vatrogasci.

Belgija je još od terorističkih napada na aerodromu u Briselu i u metrou, u kojima je ubijeno 32 ljudi, na trećem stepenu uzbune od terorizma. Islamska država je preuzela odgovornost za te napade. Za jutrošnji napad još uvek niko nije preuzeo odgovornost.

(Telegraf.rs)