JOŠ JEDNA ŠANSA ZA BUDUĆE BRUCOŠE: Evo gde je ostalo SLOBODNIH MESTA!

Prijemni ispit na fakultetima biće od 4. do 6. septembra, dok upis kandidata na fakultete mora biti završen do 16. septembra

Drugi upisni krug na fakultetima u Srbiji počinje danas predavanjem dokumenata, a najviše slobodnih mesta ostalo je na univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu.

DRUGI UPISNI ROK: Univerzitet u Beogradu prima još 1.325 brucoša

Prijavljivanje je počelo danas, a moguće je prijaviti se i sutra i prekosutra.

Prijemni ispit na fakultetima biće od 4. do 6. septembra, dok upis kandidata na fakultete mora biti završen do 16. septembra.

Za drugi upisni krug na Univerzitetu u Beogradu ostalo je 1.325 slobodnih mesta i to 168 na budžetu i 1.157 samofinansirajućih.

Budžetskih mesta ostalo je na Rudarsko-geološkom fakultet - 26, Tehničkom fakultetu u Boru - 25, Tehničko- metalurški fakultet - dva mesta, Učiteljski fakultet - 25, Fizički fakultet - 31, Filološki fakultet - 41, Šumarski fakultet 17 mesta.

Slobodnih mesta (ni budžetskih ni samofinansirajućih) za drugi upisni krug nema na Arhitektonskom, Biološkom, ETF, Matematičkom, Mašinskom, Saobraćajnom, Veterinarskom fakultetu, Fakultetu za bezbednost, FASPER-u, FON-u, Fakultetu političkih nauka, Filozofskom fakultetu.

Na univerzuitetu u Novom Sadu ostalo je 2.150 slobodnih mesta za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih studija, i to 347 budžetskih i 1.803 samofinansirajućih.

Na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu ostalo je 827 slobodnih mesta i to 227 budžetskih i 600 samofinansirajućih mesta.

Agronomski fakultet u Čačku ima 35 budžetskih mesta, Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu - 37 budžetskih, Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu - 53 budžetska mesta.

Budžetskih mesta ima i PMF u Kragujevcu - 22, Fakultetu tehnuičkih nauka u Čačku - dva, Učiteljskom fakultetu Užice - 63, Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu - 15.

Na Univerzitetu u Nišu ostalo je ukupno 1.360 brucoških mesta i to 277 budžetskih i 1.083 samofinansirajućih mesta.

Budžetskih mesta ostalo je na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu - 32, Mašinskom fakultetu - 56, Pedagoškom fakultetu - 34, Pravnom fakultetu - sedam, PMF - 82, Tehnološkom fakultetu - 62, Fakultetu umetnosti - jedno, Filozofski fakultet - dva.

(Telegraf.rs / Tanjug)