Nenad radi na jezivim slučajevima UBIJENE I SILOVANE DECE: Najteže je sačuvati prisebnost, kao 10. jula 2016. (VIDEO)

- Mi se trudimo da to iznesemo kako treba, da bar pihološki ne ostavi neke tragove na nas, ali... - rekao je forenzičar Nenad Aranitović

Da posao istražitelja, koje godinama unazad posmatramo u krimi serijama dok rešavaju ubistva i uspešno pronalaze okorele kriminalce, u realnosti nije nimalo lak, najbolje dokazuje prilog prve srpske internet televizije T Now.

MESEC DANA OD STRAŠNOG ZLOČINA U ZAJEČARU: Jecaji i tuga, NEVERICA zbog svega što je MONSTRUM URADIO ANĐELINI (3)!

Našu ekipu ugostio je forenzičar  Nenad Aranitović, koji, između ostalog, radi i na slučajevima ubijene i silovane dece, i koji je objasnio da li oni sebi smeju da dozvole empatiju prema žrtvi čije ubistvo pokušavajui da reše, šta im prolazi kroz glavu u situaciji kao što je ona od 10. jula 2016. godine, kada je u selu Vratarnica kod Zaječara silovana, a potom ubijena trogodisnja Anđelina Stefanović i kojim metodom se služe u tim najtežim trenucima.

- Mi se trudimo da to iznesemo kako treba, da bar pihološki ne ostavi neke tragove na nas, ali... Ipak smo, na kraju krajeva i mi ljudi koji moraju da osete težinu takvih zločina - izjavio je on povodom svirepog zločina koji je počinio Vladica Rajković, koji je kod većine građana Srbije izazvao želju za osvetom i ponovo pokrenuo polemiku o uvođenju smrtne kazne u naš pravosudni sistem.

Da li policajac sme da pokaže svoja osećanja, koja je jedina misao koja ga vodi dok pokušava da pronađe tragove i neophodne dokaze i kako se oseća kada je počinioc zločina priveden pravdi, saznajte u našem prilogu.

(Telegraf.rs)