BLOGERI IZ SVETA DOŠLI PRVI PUT U SRBIJU: Ono što ih je ODUŠEVILO je lekcija svima nama!

"Definitivno moramo da govorimo više o gastronomiji Srbije, jer se ne zna mnogo o tome koliko je neverovatna. Na mene je hrana ostavila jedan od najupečatljivijih utisaka, napisala je Nataša Amar, indijska turistička novinarka i fotograf

Blogeri iz Italije, Kanade, Brazila, Kine i Indije tokom svog četvorodnevnog boravka u Srbiji obišli su Trajanovu tablu, Feiks Romulijanu i Medijanu, kao i manastire Studenicu i Žiču i preneli svoje utiske, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije. Blogeri su u Srbiji boravili krajem prošlog meseca.

Jedna od njih, Laurel Robins iz Kanade kaže da je manastir Studenica jedno od najmirnijih mesta koje je posetila.

- Manastir Studenica je najveći pravoslavni manastir u Srbiji, deo neverovatnog nasleđa pod zaštitom Uneskoa i ujedno jedno od najmirnijih mesta koje sam ikada posetila. To je bila jedna od mojih omiljenih stanica na putu kulture Transromanika - navela je ona.

UPOZNAJTE SRPSKU DOLINU KRALJEVA: Ovo je najlepše mesto na svetu, a samo je na tri sata vožnje od Beograda! (FOTO) (VIDEO)

"Definitivno moramo da govorimo više o gastronomiji Srbije, jer se ne zna mnogo o tome koliko je neverovatna. Na mene je hrana ostavila jedan od najupečatljivijih utisaka dok sam istraživala evropsku baštinu puteva kulture Transromanika i Put rimskih careva u Srbiji", napisala je Nataša Amar, indijska turistička novinarka i fotograf.

Inače, TOS je kao član Asocijacije Transromanika, zajedno sa Dunavskim centrom za kompetenciju, ove godine pobedilo na konkursu Evropskog instituta za kulturne rute Saveta Evrope i Evropske turističke komisije za posetu svetski priznatih blogera i organizaciju "Bloggers`Trip".

(Telegraf.rs / Tanjug)