SRBIN I MAKEDONAC ZAVRŠILI IZA REŠETAKA zbog izazivanja nesreće u kojoj su poginuli roditelji dečaka (7)

Prema nalazima veštaka, glavni krivac je bio Dragan Stepanović koji je sa svojim „audijem“ izazvao nesreću

Srpski državljanin Dragan Stepanović (46) je osuđen na dve, a Đorđi Vitanov (60) iz Makedonije na godinu dana zatvora, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Nebojša i Biljana Pakić, a njihovo dete teško ranjeno.

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Kola se zabila u autobus, na licu mesta poginuo bračni par, dete nepovređeno

Oni su u Osnovnom sudu u Đevđeliji proglašeni da su krivi za tešku saobraćajnu nesreću kod mesta Sveta Petka na deonici puta Demir Kapija – Udovo, u kojoj su poginuli supružnici iz Skoplja, a njihovo dete teško povređeno.

Nesreća se dogodila 3. avgusta u 7 sati ujutrom kada su se  sudarili automobil „Audi A4“ sa nemačkim registarskim oznakama, kojim je upravljao Dragan Stepanović (46), autobus „Strumica ekspres“, za čijim volanom je bio Đorđi Vitanov (60) i automobil „fijat seičento“, koji je vozio Nebojša Pakić iz Skoplja.

Na licu mesta su poginuli vozač „fijata“ Nebojša Pakić (41) i njegova supruga Biljana (32), dok je njihov sedmogodišnji sin bio teško povređen.

Prema nalazima veštaka, glavni krivac je bio Dragan Stepanović koji je sa svojim „audijem“ izazvao nesreću.

On se sa suprugom N.S. (37) i dvoje dece vraćao sa odmora iz Grčke. U jednom trenutku je prešao na levu kolovoznu stranu gde mu je u susret dolazio autobus. Da bi izbegao direktan sudar, autobus je naglo skrenuo i direktno se sudario sa „fijatom“ u kome su bili Nebojša Pakić, supruga Biljana i njihov sin.

Od siline udara „fijat“ je toliko bio zgužvan da su tela supružnika morali da vade vatrogasci.

(D.J.)