Seksi devojke u venčanicama spopale Putina, nije mogao da ih odbije! (FOTO)

Putin je izazvao pravu histeriju

Vladimir Putin, predsednik Rusije, danas je bio u centru pažnje svih okupljenih na Crvenom trgu u Moskvi. Naime, Moskva slavi 869 godina od osnivanja i tom prilikom se održavaju brojne manifestacije.

OVAJ SRPSKI GARDISTA JE ODUŠEVIO PUTINA: Koračali smo ponosno u Moskvi, u slavu Srbije! (FOTO)

Na Crvenom trgu održan je koncert, a građanima se obratio i predsednik Putin.

Brojni ljudi su pohrlili da se fotografišu sa predsednikom, a veliku pažnju su izazvale lepe devojke u venčanicama koje su sa njim napravile zanimljive "selfi" slike.

Proslava se svake godine organizuje početkom septembra, a rođendan glavnog grada Ruske Federacije obeležava se brojnim tradicionalnim svečanostima, koncertima, interaktivnim sadržajima, vatrometima.

Dešavanja sa brojnih ulica i trgova mogu se pratiti od kuće na internetu putem gradskog sistema videonadzora "Prozor u grad".

"Moskovljani, čestitam vam dan voljenog grada. Zahvaljujući vašem naporu, strpljenju, sposobnosti i talentu, naš grad živi i razvija se", napisao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin na svom "Tviter" nalogu.

Inače, ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je projekat železničkog prstena, vredan dve milijarde dolara, koji se otvara za putnike neposredno pre parlamentarnih izbora.

Završetak projekta, koji je pokrenut 2015. godine, dolazi u trenutku kada se Rusija bori sa rupama u budžetu zbog oslabljenog izvoza nafte i posledica sankcija zbog situaciji u Ukrajini, prenosi Rojters.

Rusiju očekuju izbori za donji dom parlamenta zakazani za 18. septembar i, uprkos ekonomskoj krizi, Putinova stranka Jedinstvena Rusija očekuje ubedljivu pobedu iako rezultati mogu biti slabiji nego u proteklih nekoliko godina.

Iako još nije završen, 54 kilometara dugi Moskovski centralni prsten - nadzemni deo metroa koji povezuje prestonicu sa predgradjem, otvoren je danas za saobraćaj.

(Telegraf.rs / Tanjug)