Pupovac: Čekamo konačne rezultate a zatim odlučujemo da li idemo sa nekom strankom u koaliciju

Za predizborne izjave predsedničkog kandidata Milanovića uvredljive po Srbiju, Pupovac je rekao da je to nešto "što nisu očekivali"

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas da će tek nakon objavljivanja konačnih rezultata odlučiti da li će sa nekom strankom ući u koaliciju, rekavši da za to postoje dva glavna uslova.

PUPOVAC TRAŽI IZVINJENJE: "Milanović me je zvao ali nas je to još više udaljilo"

- Mi smo u proteklih 4 do 5 godina izgubili mnogo vremena zbog nacionalističke atmosfere. Ovaj put će naš izbor biti pragmatičan u interesu naroda koi predstavljamo u Hrvatskoj - rekao je Pupovac u izjavi neposredno po zatvaranju biračkih mesta.

Na pitanje novinara šta će tražiti da bi ušao u neku koaliciju, Pupovac je rekao da za to postoje dva "glavna uslova".

- Prvi uslov je da u Hrvatskoj zavlada normalno stanje u odnosu sa susedima a drugo da mi, i predstavnici drugih manjina, učestvujemo u donošenju odluka i da tako učestvujemo u rešavanju problema sa kojima se suočavaju naši sunarodnici - rekao je Pupovac napominjući da su se sa promenama u HDZ stekli uslovi za normalno stanje.

Za predizborne izjave predsedničkog kandidata Milanovića uvredljive po Srbiju, Pupovac je rekao da je to nešto "što nisu očekivali".

- To nismo očekivali, nije prirodno i jako je zakomplikovalo odnose između nas i SDP-a. Verujemo da će Hrvatska nakon izbora ući u normalno stanje i formirati vladu koja će biti pragmatična i, za promenu, usmerena ka budućnosti - istakao je on.

(Telegraf.rs)