Zoran Milanović nakon FIJASKA na izborima odlazi sa čela SDP-a

- Ne planiram više da se kandidujem za mesto predsednika SDP-a. Ne mislim da učestvujem na unutarstranačkim izborima koji moraju biti unutar 150 dana. Pozivam tela da što pre raspišu izbore - rekao je Milanović na konferenciji

Zoran Milanović  je danas potvrdio da se, nakon fijaska na vanrednim parlamentarnim izborima, neće kandidovati na sledećim izborima unutar njegove stranke SDPIzbori unutar SDP-a će biti održani za najviše šest meseci.

MILANOVIĆ OPET PROVOCIRA: Pogledajte sa kim se slikao uz reči: "To je to!"

Ta objava zapravo znači da Milanović odlazi s čela stranke i da počinje neformalni postupak traženja novog lidera SDP-a, piše Novi list.

- Ne planiram više da se kandidujem za mesto predsednika SDP-a. Ne mislim da učestvujem na unutarstranačkim izborima koji moraju biti unutar 150 dana. Pozivam tela da što pre raspišu izbore - rekao je Milanović na konferenciji.

Naslednici sa najviše izgleda za pobedu na stranačkim izbora SDP-a u ovom trenutku su Tonino Picula, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić.

Podsetimo, Narodna koalicija na čelu s Milanovićem na parlamentarnim izborima osvojila je 54 mandata - 7 manje nego HDZ i partneri.

- SDP-ovac sam od osnivanja i stalo mi je do boljitka SDP-a. Prema tome, sve što treba učiniti svako od nas za bolji SDP će verovatno učiniti, videćemo kada bude vreme i kada se završi treći kvartal - rekao je potpredsednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadinaje.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)