OVO JE BRKO, NAJČUVENIJI LOPOV IZ BANJALUKE: Policija muku muči s njim, jer krade sve SA OVOG SPISKA (FOTO)

Brko je osumnjičen da je od 27. aprila 2013. do 31. avgusta ove godine na području Banjaluke izvršio 22 krivična dela

Akumulatori su najčešći plen Banjalučanina Zorana Lajšića Brke (55), jednog od najpoznatijih banjalučkih lopova, zbog kog tamošnja policija već godinama ima pune ruke posla.

LOPOV KRAO AJVAR, a kad je pogledao šta je stvarno u teglama, postao je BOGAT i nestao!

Izvor blizak istrazi ističe da, osim na akumulatore, Brko nije imun ni na ostale delove vozila, poput CD uređaja, ratkapni, lajsni i slično, prenosi nezavisne.com. Policija ga tereti i za nekoliko krađa automobila, a zanimljivo je da su u tom segmentu njegovo najveće "dostignuće" golf 3 i audi 90, dok su ostali četvorotočkaši koje je odvezao znatno jeftiniji, jer je reč o zastavi koral, jugu 55, te golfu 2.

- Interesantno je i da je akumulatore uglavnom krao iz manje vrednih auta, poput zastave 101, golfa 2, FIAT una, te renoa 11 - naglašava sagovornik "Nezavisnih".

"Operisao" je po brojnim banjalučkim ulicama, a kako otkriva izvor, najčešće su to bile Vilsonova, Carice Milice, te Bulevar vojvode Stepe Stepanovića. Lajšić, koji je proteklih nekoliko meseci stekao titulu najpoznatijeg banjalučkog kradljivca, osumnjičen je da je od 27. aprila 2013. do 31. avgusta ove godine na području Banjaluke izvršio ni manje ni više nego - 22 krivična dela. Najaktivniji je bio prošle godine, kada je krao čak 11 puta, dok je godinu ranije počinio petak krađa, a 2013. godine najmanje jednu.

U proteklih osam meseci takođe nije mirovao i nanizao je pet krađa. Teško je da će ove godine srušiti svoj prošlogodišnji rekord, jer je trenutno iza brave. Osnovni sud Banjaluka odredio mu je pritvor do 1. oktobra, zbog bojazni da će ponoviti krivično delo.

Ipak, i dok je iza brave, Lajšić je zanimljiv pripadnicima CJB Banjaluka, koji sumnjaju da vozila i njihovi delovi nisu njegov jedini plen.

- Policija raspolaže informacijom da je Lajšić krao i skupocene suncobrane i slične predmete. I zbog toga će on u narednom periodu biti predmet kriminalističke obrade - otkriva izvor.

Evo šta je Brko sve ukrao: 11 akumulatora, audi 90, zastava koral, jugo 55, golf 2, golf 3, CD uređaj, bočne lajsne vozila, ratkapne, improvizovana kolica, bicikl i cilindri s motorne testere.

(Telegraf.rs)