Saudijska Arabija donirala milion evra Srebrenici

Potpisivanjem dva memoranduma Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj biće osigurana sredstva za opremanje Istraživačkog instituta "Kralj Salman bin Abdulaziz" na Univerzitetu Sarajevska škola za nauku i tehnologiju, kao i obnovu 55 kuća u Srebrenici

Načelnik Opšine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da će deo sredstava od milion evra, koji će biti osiguran potpisivanjem memoranduma BiH i Saudijskog fonda za razvoj, biti namenjen za izgradnju kuća za mlade bračne parove.

KAKAV UDARAC: Bošnjaci traže da se Srebrenica IZBACI iz Republike Srpske!

Duraković u izjavi za Fenu kaže da će drugi deo sredstava biti usmeren za poljoprivredni razvoj, jer Opšina Srebrenica, ističe, ima dosta potencijala za razvoj poljoprivrede.

Ova aktivnost je, naglašava, rezultat dugogodišnje saradnje s Ambasadom Saudijske Arabije u BiH.

Potpisivanjem dva memoranduma Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj biće osigurana sredstva za opremanje Istraživačkog instituta "Kralj Salman bin Abdulaziz" na Univerzitetu Sarajevska škola za nauku i tehnologiju, kao i obnovu 55 kuća u Srebrenici.

Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija i trezora BiH, ministar Vjekoslav Bevanda i generalni direktor i potpredsednik Saudijskog fonda za razvoj Yousef bin Ibrahim Al-Bassam potpisaće memorandume danas u Sarajevu.

Memorandumom o razumevanju biće osiguran grant od 10 miliona dolara za Istraživački institut, a drugim osiguran iznos od milion evra za obnovu 55 kuća u Srebrenici i nabavku poljoprivredne opreme.

(Telegraf.rs/ Fena)