NAJMLAĐI SILOVATELJ U BRITANIJI IMA SAMO 11 GODINA: Zlostavljao je dečaka ometenog u razvoju i svog druga čak 15 puta

Advokat odbrane Bret Čapel, opisujući slučaj, rekao je da svako vidi da je tragičan, ali i da je optuženi pre nekoliko godina i sam bio žrtva seksualnog zlostavljanja

Nakon što je priznao da je 15 puta napastvovao devetogodišnjeg dečaka, ovaj jedanaestogodišnjak postao je najmlađi britanski silovatelj.

ROBIJAŠI SAZNALI DA IM JE NOVI CIMER SILOVATELJ: Evo šta su mu onda uradili (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Dečak iz Blekpula  u Lankaširu uhvaćen je tek nakon što je majka drugog dečaka čula sumnjivo šaputanje preko monitora za bebe koji stoji u sobi njenog sina, prenosi Dejli mejl.

Dečak silovatelj sada ima 12 godina, a ranije je zlostavljao sedmogodišnjeg dečaka, a posle njega dva puta i jedanaestogodišnjeg dečaka koji je ometen u razvoju.

Optuženi, čiji identitat ne sme da se otkrije, priznao je krivicu da je 15 puta silovao istog dečaka i za 3 dodirivanja sa seksualnom konotacijom.

U sudnici je stajao odmah pored čuvara, a bio je lepo ošišan, obučen u košulju sa kravatom. Sudilo mu se na sudu za malolotnike, a suđenje je predvodio sudija Džef Brailsford. Tužilac Keri Griv rekao je da su se silovanja događala u periodu između aprila prošle godine i prošlog meseca, u gradu na obali.

29. maja ove godine optuženi se igrao sa devetogodišnjim dečakom u njegovoj sobi kada je majka čula šaputanje na monitoru za bebe. Ušla je u sobi i zatekla optuženog kako na podu siluje njenog sina. On joj se tad izvinio i rekao da ne zna zašto je to uradio.

Specijalizovani policiajci ispitali su žrtvu i on im je tad rekao da ga je optuženi silovao skoro svaki put kad su se igrali zajedno. Takođe, optuženi mu rekao da to što se dešava čuva kao tajnu.

Tokom istrage utvrđeno je da je optuženi neprikladno dodirivao i dečaka koji ima 7 godina, ali preko njegove odeće. Optuženi je pušten uz kauciju nakon što je ranije dva puta, preko pantalona, neprikladno dodirivao jedanaestogodišnjeg dečaka koji je ometen u razvoju. Žrtva je tad rekla da mu je silovatelj posle toga dao mač.

- Ocenjeno je da postoji visoki rizik da nastavi sa ovakvim seksualnim ponašanjem. Ponašao se slično i sa drugim dečacima. Sud smatra da je u ovom slučaju prikladna zatvorska kazna - rekao je tužilac.

Advokat odbrane Bret Čapel, opisujući slučaj, rekao je da svako vidi da je tragičan, ali i da je optuženi pre nekoliko godina i sam bio žrtva seksualnog zlostavljanja. Dodao je da se dečak momentalno izjasnio kao kriv i da je pokazao veliku dozu sramote i kajanja.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)