PORODILJSKO ZA OBA RODITELJA! Srbija korak bliže istorijskoj odluci

- Može se razgovarati o predlogu ministarke bez portfelja Slavice Ðukić Dejanović da i očevi idu na porodiljsko odsustvo - rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da može da se razgovara o predlogu ministarke bez portfelja Slavice Ðukić Dejanović da i očevi idu na porodiljsko odsustvo.

PLAĆENO PORODILJSKO I ZA TATE I ZA MAME: Ministarka Đukić Dejanović najavila nove korake za promenu demografske slike Srbije!

Što se tiče mišljenja ministarke Dejanović, ja sam to razumeo kao mišljenje jednog stručnjaka. Kao nešto o čemu može da se razmišlja i govori, ali to nije nešto što je zakonski regulisano - rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbija.

Ðukić Dejanović je nedavno iznela ideju da bi i očevi mogli da budu zakonski obavezani da određeni period posle rođenja deteta, zajedno sa majkom, provedu pored deteta, kao i da to odsustvo bude plaćeno kao i majkama.

(Telegraf.rs / Tanjug)