OKAČILI SU OVU FOTOGRAFIJU NA FEJSBUK I ODMAH ZAŽALILI: Dvojicu Makedonaca sada čeka surova kazna (FOTO)

Sa fotografija, kojima su se pohvalili vidi se da je orao uhvaćen živ, ali se ne zna kako i gde su ga ulovili i šta su uradili sa njim

Dvojica lovaca iz Bitolja, na jugu Makedonije, na Fejsbuku su objavili fotografiju ulovljenog zlatnog, surog orla. Usledila je burna reakcija javnosti zato što je ova ptica u Makedoniji postala prava retkost. Nesavesni lovci su pronađeni, a sada se očekuje reakcija nadležnih organa.

NEVEROVATAN TRENUTAK: Orao sa zmijom u kandžama leti iznad ljudi koji roštiljaju. Ali zmija mu je ISPALA (VIDEO)

Prvo su reagovali članovi udruženja za zaštitu retkih ptica „Macedinian owl trust“ , koji su pozvali policiju i inspekcijske službe da pronađu i kazne ove zločince, jer je zlatni, suri orao, kome preti potpuni nestanak, zaštićen na teritoriji Makedonije.

- Zlatni, suri orao je u Makedoniji postao prava retkost. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati preostali primerci. Prema Zakonu o prirodi, oni bi trebali da uživaju status „Zaštićeni sa najvišim stepenom zaštite“. Zgroženi smo i uznemireni od ovih fotografija, pa vas zato molimo da ako prepoznate ove „pozere“ da ih prijavite nama, policiji ili inspekcijama. Verujte, to funkcioniše - apeluju iz udruženja za zaštitu retkih ptica.

Sa fotografija, kojima su se pohvalili vidi se da je orao uhvaćen živ, ali se ne zna kako i gde su ga ulovili i šta su uradili sa njim.

(Telegraf.rs/D.J.)