Kremlj grmi: Amerikanci postaju sve agresivniji, preduzećemo mere smirivanja

- Poruka Putinu će biti poslata kada nama to bude odgovaralo, i pod okolnostima u kojima će imati najveći uticaj - rekao je Bajden, američki potpredsednik

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je danas da američka agresivnost raste zajedno sa pretnjama da će nenajavljeno izvesti sajber napad na Moskvu i celu Rusiju, što je bez presedana, posebno jer su pretnje upućene sa predsedničkog nivoa. Peskov je dodao da će Rusija preduzeti mere predostrožnošti.

 ISPRATIO JE KLINTONA, BUŠA I OBAMU: Svi prolaze, Putin ostaje na istom mestu

On je dodao i da je "američka nepredvidivost postala opasna po ceo svet", prenosi RT.

- Naravno, s obzirom na njihovu agresivnost i nepredvidivost, moramo da preduzmemo određene mere kako bi zaštitili svoje interese - rekao je Peskov.

Državni sekretar SAD - a Džo Bajden izjavio je u petak da je Vašington spreman da odgovori na navodni sajber napad Rusije i, kako je rekao, "njihovo mešanje u predizborne kampanje za američke predsedničke izbore".

RT se poziva na gostovanje Bajdena u emiciji na NBC - u u kojoj je, na pitanje novinara "zašto SAD još nije poslala poruku Putinu" odgovorio da "šalje poruku" kao i da "ima snage za to".

Bajden je u nastavku emisije izjavio i da će ruski predsednik Vladimir Putin "prepoznati poruku".

- Poruka Putinu će biti poslata kada nama to bude odgovaralo i pod okolnostima u kojima će imati najveći uticaj - rekao je američki potpredsednik.

(Telegraf.rs / Tanjug)