EKSPLOZIJA AUTOMOBILA-BOMBE: Više od 30 povređenih, ne zna se tačan broj mrtvih (FOTO)

Velika eksplozija ispred nemačkog konzulata

Velika eksplozija odjeknula je ispred nemačkog konzulata u gradu Mazar-i-Šarif na severu Avganistana. Najmanje dve osobe su poginule, a nekoliko desetina je povređeno, naveli su zvaničnici i svedoci. Eksploziju je pratila pucnjava. 

Ubijena dva američka vojnika u Avganistanu, ima ranjenih

Na lice mestu upućene su NATO trupe, za Rojters je rekao portparol nemačke vojske. On je dodao da trupe Alijanse istražuju eksploziju.

Napad je počeo nešto pre 11.30 sati po lokalnom vremenu, kada je odjeknula eksplozija u blizini konzulata, koji je i blizu hotela.

Vlada provincije je navela da je kamion krcat eksplozivom odleteo u vazduh uzrokujući materijalnu štetu i žrtve. Doktor iz hitne službe je rekao medijima da je najmanje 30 ljudi odvezeno u bolnicu.

Stanovnici u svim krajevima grada su prijavili da su čuli eksploziju, od koje su se rasprsli prozori na mnogim zgradama. Vatra se videla na licu mesta i sporadična pucnjava se nastavila i u 12.45, više od sata pošto je napad počeo.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je preuzeo odgovornost za napad, rekavši da su njegovi borci upali u konzulat. On je naveo da je napad odmazda za prošlonedeljni vazdušni napad u Kuduzu u kome jue ubijeno najmanje 30 civila.

(Telegraf.rs / Izvor: bnonews.com)