BEZ JEFTINE OBUKE ZA VOZAČE: Najjeftinija škola vožnje čak 56.000 dinara!

Iako su u nekim auto-školama najavljivali pojeftinjenje obuke vozača za oko 20.000 dinara, taj predlog neće zaživeti, kaži instruktori

Vozači u Srbiji neće plaćati jeftiniju obuku za oko 20.000 dinara, iako su to najavljivalipojedini instruktori vožnje, potvrdili su za "Informer" u auto-školama. Najjeftinija obuka sada košta 56.000 dinara, a može da bude i daleko skuplja, u zavisnosti od auto-škola.

SKLONJEN PREVRNUTI TERETNJAK: Normalizovan saobraćaj na deonici Niš - prelaz Gradina

Milenko Jezdimirović, predsednik Udruženja auto-škola, navodi da nema govora o pojeftinjenju obukew za vozače, i da su niže cene moguće samo ako se smanji broj časova.

- U Srbiji budući vozači moraju da prođu obuku od 40 časova vožnje i još 40 teorijskog znanja, dok u Evropi imaju upola manje časova. Kod nas je pokrenuta inicijativa da se smanji broj časova, što bi kasnije dovelo i do jeftinijeg polaganja. Tražili smo da se obuka svede na 30 časova praktične nastave i 20 teorijske. Međutim, ne očekujemo da će se to uskoro promeniti, tako da nema ništa ni od jeftinije obuke u auto-školama - kaže Jezdimirović.

DANAS SU SVETI VRAČI: Ako izgovorite OVE REČI, rešićete se svakog psihičkog i fizičkog bola!

On dodaje da će od sledeće godine biti uveden novi sistem, po kome će probna vožnja trajati do 21. godine, u pratnji iskusnog vozača i sa oznakom na aurtomobilu da je za volanom početnik.

Međutim, ideja o smanjenju broja časova proizašla je iz činjenice da nekim polaznicima nije potrebno 40 teorijskih časova, isti kao i praktičnih, pa je pokrenuta inicijativa o smanjenju tog broja časova, čime bi se formirala nova cena.

(Telegraf.rs / Informer)