DANAS SLAVIMO ĐURĐIC: Čim ustanete, pogledajte kroz prozor - od OVE stvari zavisi kakva zima nas čeka

Veruje se da Sveti Đorđe voli da se odazove nevoljnicima i da im pomogne. Pojavljuje se u obliku mladog viteza na konju, a naročito rado pomaže onima koji slave njegov dan

Foto: SPC

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Đurđic, slavu koja je u narodu poznata i kao "mali Đurđevdan", jer je reč o istom svecu, Svetom Đorđu. Prema narodnoj tradiciji i verovanju, počevši od današnjeg dana, 16. novembra, pa sve do 24. novembra vremenske prilike ukazaće nam kakva će biti predstojeća zima.

SUTRA SLAVIMO ĐURĐIC: Ako želite mir i spokoj, ovu stvar MORATE da uradite!

Ukoliko dani budu magloviti, zima će biti promenljiva i maglovita, a ako bude vedro zima će biti oštra sa dosta mraza!

Danas će se u svim pravoslavnim crkvama vernici tokom bogosluženja podsećati na Svetog Đorđa i njegov značaj u hrišćanstvu.

Veruje se da sveti Đorđe voli da se odazove nevoljnicima i da im pomogne. Pojavljuje se u obliku mladog viteza na konju, a naročito rado pomaže onima koji slave njegov dan.

Zato, ako želite mir i spokoj, danas izgovorite OVU molitvu.

Danas obavezno pogledajte u nebo i na osnovu toga zaključite kakva zima nas čeka. Istu stvar ponovite svakog dana do 24. novembra, kada je Sveti Mrata, i na osnovu proseka sunčanih i toplijih dana dobićete odgovor na pitanje da li će i koliko biti hladno ove godine.

(Telegraf.rs)