HOROR: Ženi stavio konopac oko vrata i vezao je za kola. Vukao je po gradu dok je njihov sin (2) gledao majku kako zapomaže

U petak je svađa eskalirala. Nuretin je navodno pretio žrtvi i njenom advokatu da će je ubiti, a ona je podnela prijavu protiv njega

Stanovnici gradića Hamelna, u nemačkoj pokrajini Donja Saksonija, duboko su potreseni zločinom u kome je muškarac vezao bivšoj ženi konopac oko vrata, a drugi kraj za automobila, da bi je potom 250 metara vukao po centru grada. Da stvar bude još tragičnija, u kolima je bio njihov dvogodišnji sin, koji je slušao majčino zapomaganje iza kola.

Policija je došla po prijavi zbog porodičnog nasilja, a kada su videli šta ima kod sebe SMESTA su ga uhapsili

Dvadesetosmogodišnja žrtva je u životnoj opasnosti, a počinilac se predao se policiji. I počinilac i žrtva su nemački državljani kurdskog porekla.

Kako je sinoć saopštio portparol državnog tužilaštva u Hanoveru, protiv Nuretina B. (38) je izdat nalog za hapšenje zbog nanošenja teških telesnih povreda Kaderi K, bivšoj supruzi i majci njegovog sina.

Prema dosadašnjoj istrazi, ženu iz susednog mesta Bad Minder našli su na prolaznici na stazi za pešake u Kajzerštraseu.

Nakon hitne operacije u bolnici u Hamelnu, helikopterom je prevezena u Hanover, gde je ponovo operisana. Nalazi se u komi i život joj je ugrožen, saopštio je portparol policije.

Maruf K. (35), brat teško povređene žene, izjavio je za “Bild” da je “njen mučitelj surovi grubijan” i da je i ranije brutalno napadao porodicu.

Pre godinu dana između Nuretina B. i njegove tašte izbila je svađa kada je doveo dete koje je nekoliko dana bilo kod njega u poseti. Tom prilikom je Kaderinoj majci razbio nos.

"Bild" prenosi da je u nedelju, malo pre 18 h Nuretin vratio sina majci, nakon čega je između roditelja izbila svađa.

TUKAO ME JE ČEKIĆEM PO GLAVI, DAVIO I ŠAMARAO: Ispovest žene invalida koju je muž zlostavljao godinama

"U pitanju je bila muška čast. Tako je to kod nas"

Tokom braka, sklopljenog avgusta 2013. prema islamskim zakonima, Nuretin je navodno bio nasilan. Žrtvin brat tvrdi da ga je ona zato napustila.

Kader K. je tražila izdržavanje, a Nuretin je zauzvrat tražio da mu vrati zlato koje su dobili za svadbu. Osoba bliska žrtvi izjavila je za "Dajster-Vezer-cajtung": "U pitanju je bila muška čast. Tako je to kod nas."

U petak je svađa eskalirala. Nuretin je navodno pretio žrtvi i njenom advokatu da će je ubiti, a ona je podnela prijavu protiv njega.

U nedelju joj je naneo dve duboke povrede nožem na plućima i slezini. Nakon toga je dovezao kola i vezao je konopcem za njih. Očevici kažu da je vukao ženu brzinom od 80 km/h.

Tokom vožnje konopac se odvezao ili je pukao, a istražitelji prikupljaju dokaze duž putanje kretanja vozila. Svedoci nemilog događaja pozvani su da se jave policiji u Hamelnu.

(Telegraf.rs/Izvor:bild.de/focus.de)