TRAMPA SLAVE KAO HITLERA: Ultranacionalisti skandiraju "HAJL, TRAMP!" u slavu njegove pobede (VIDEO)

Zvuci nacističkih pozdrava lede krv u žilama

U subotu su se u Vašingtonu okupili beli nacionalisti i pritom uzvikivali pozdrave koje su koristili nemački nacisti.

LAŽETE SVI, A NAJVIŠE MRZIM CNN: Tramp održao lekciju medijima

"Hajl Tramp! Hajl našem narodu! Hajl pobeda!", čulo se u subotu na skupu takozvanih alternativnih desničara.

Oni su se okupili u zgradi Ronald Regan u Vašingtonu na godišnjoj konferenciji "Instituta za nacionalnu politiku", čiji je osnivač Ričard Spenser. Vođa ovog kontroverznog pokreta i oko 200 okupljenih ljudi, uglavnom muškaraca belog tena, tom prilikom su uzvikivali nacističke pozdrave i podizali desnu ruku i na taj način proslavili i pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima.

Ovo je VIDEO izvučen iz Spenserovog dokumentarca "Atlantik" koji bi trebalo da bude premijerno prikazan 16. decembra.

Spenser inače svoj Institut opisuje kao "nezavisnu organizaciju posvećenu nasleđu, istoriji i budućnosti ljudi koji su poreklom Evropljani a žive u SAD i širom sveta". On je popularisao termin "alternativni desničari" kako bi opisao pokret koji predvodi. Prema njegovim rečima, njegov san je "novo društvo, etno-država koja bi bila mesto okupljanja za sve Evropljane" i pozvao na "mirno etničko čišćenje".

Na kraju večeri, kada je većina novinara koji su pratili događaj, otišla, Spenser je održao govor pun antisemitskih izjava i nazvao mejnstrim medije "Lügenpresse", izrazom koji su nemački nacisti koristili za svoje kritičare iz medija. - Amerika je donedavno bila bela zemlja stvorena za nas i naše potomstvo. To je naša kreacija, naše nasleđe i pripada nama - rekao je on, a pristni su ga pozdravili aplauzima, uzvicima i nacističkim pozdravima.

Publika je na ove reči burno i oduševljeno reagovala salutirajući i uzvikujući nacističke pozdrave i parole.

(Telegraf.rs/ Izvor: theatlantic.com)