Autobusi još ne idu novim auto-putem: Nisu dobili dozvolu da voze od Ljiga do Preljine!

Neki od njih preusmerili su svoja vozila ka novoj, 40 kilometara kraćoj trasi, iako nemaju zvanično odobrenje za to

Auto-prevoznici još nisu dobili dozvole da na redovnim linijama prevoze putnike novom deonicom auto-puta od Ljiga do Preljine.

NARODE, JURIŠ NA RADNJE: Prodavci širom Srbije spremni za "crni petak", popusti i do 80 odsto!

Glavni "krivac" za to je, kako Večernje Novosti pišu, birokratija, jer prevoznicima još nije stigla dozvola od Privredne komore da usklade svoje redove vožnje i da umesto preko Rudnika, voze auto-putem.

Uprkos tome, neki od njih preusmerili su svoja vozila ka novoj, 40 kilometara kraćoj trasi, iako nemaju zvanično odobrenje za to.

OBELEŽILI DAN GRADA: Smederevo je dobilo zamajac i niko ne može da ga zaustavi

- PKS uređuje međumesni prevoz i ne razumem zašto se još nije reagovalo, jer bi putnici trebalo da budu prioritet. Putevi se grade zbog interesa putnika, kao što i javni prevoz postoji zbog njih, a ne zbog birokratije. Put je trebalo da bude završen još pre nekoliko meseci. Zar nije trebalo sve da bude spremno, pa kada se pusti u saobraćaj i javni prevoz putnika počne da koristi ovu deonicu? - pita se Goran Aleksić, direktor Poslovnog udruženja prevoznika "Srbijatransport".

Procedura je takva da prevoznici ne bi smeli sami da koriguju red vožnje, niti da voze izmenjenom trasom dok ne dobiju odobrenje.

NEVEROVATNA AKCIJA POLICIJE U NIŠU: 5 sati su iz automobila spasavali neobičnog putnika (FOTO)

Prema rečima prevoznika, novom deonicom skraćuju put za više od pola sata.

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)