SLOVENIJA DOMAĆIN PRVOG SUSRETA TRAMPA I PUTINA? Melanija dala ideju, Cerar rado prihvatio

Razgovor u kome je Cerar čestitao predsedničkom paru, odnosio se na stanje u Sloveniji i modernizaciju zemlje koju sprovodi njegova vlada

Slovenija bi uz inicijativu s američke ili ruske strane mogla da bude država u kojoj će biti organizovan prvi susret novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina, kazao je u razgovoru za američku novinsku agenciju slovenski premijer Miro Cerar.

Donald i Melanija Tramp razgovarali sa predsednikom i premijerom Slovenije. Ovo su im poručili

- Ako bi SAD i Rusija za to dali inicijativu, Slovenija bi mogla da postane most između dve supersile - rekao je Cerar i dodao da je njegova država u prošlosti već dokazala da je sposobna da organizuje takve susrete jer su se u Sloveniji prvi put sastali Vladimir Putin i Džordž V. Buš, na početku prvog mandata nekadašnjeg predsednika SAD-a.

Cerar je rekao da je prošle nedelje razgovarao telefonom sa Trampom i njegovom suprugom Melanijom, te da je ona i spomenula ovu izvrsnu ideju, ali nisu došli do određenog zaključka.

Razgovor u kome je Cerar čestitao predsedničkom paru, odnosio se na stanje u Sloveniji i modernizaciju zemlje koju sprovodi njegova vlada, ali je spomenut i mogući sastanak Trampa i Putina u zemlji u kojoj je rođena prva američka dama.

(Telegraf.rs / Hina)