NOVA PROVOKACIJA ALBANACA: Deda sa albanskom zastavom usred Srbije skuplja lajkove na Fejsbuku (FOTO)

"Meanwhile in Presevo..."

Stariji čovek ide ulicom u Preševu, nosi tradicionalnu kapu albanskih muškaraca - keče, i nosi na ramenima zastavu Albanije. Sve bi to možda i bilo normalno da se Preševo ne nalazi u Srbiji, zbog čega su Albanci na svojim stranicama podelili ovu fotografiju i likovali jer se to dešava upravo u našoj zemlji.

OVAJ MOST ALBANCIMA BODE OČI: Zato što je kameni dokaz da je Kosovo srpsko, zato je danas deponija (FOTO)

"Meanwhile in Presevo...", u prevodu sa engleskog "u međuvremenu u Preševu", naziv je ove fotografije koja ima oko 1.300 lajkova i podeljena je nekoliko desetine puta na Fejsbuku.

Preševo je gradsko naselje i sedište istoimene opštine u Pčinjskom okrugu. Nalazi se na krajnjem jugu Republike Srbije, na granici sa Republikom Makedonijom. Prema popisu iz 2002. godinem, ovo naselje je uglavnom naseljeno Albancima.

Preševo je danas poznato u svetu po izbegličkom kampu koji se nalazi nedaleko od grada, i u koji svakodnevno pristižu migranti i izbeglice.

Pitanje koje se postavlja je da li je ovo fotografija namerna provokacija, ili je neki događaj i manifestacija prethodila ovom činu i nije bilo namere da se izazove incident.

(Telegraf.rs)