Svi severni gradovi PREMIJERNO NA FESTIVALU AUTORSKOG FILMA!

Na danjašnjoj konferenciji govorio je i Raša Andrić o nagradi za najbolju montažu „Marko Glušac”, koja će se večeras dodeliti montažeru filma Dnevnik mašinovođe, Đorđu Markoviću

Na sedmoj konferenciji za medije, posle novinarske projekcije filma Svi severni gradovi novinarima se obratio scenarista, reditelj i glumac filma Dane Komljen.

Komljen je istakao svoju vezanost za Festival autorskog filma i izuzetno zadovoljstvo što će svoju beogradsku premijeru doživeti baš na ovom festivalu, sutra u Domu omladine Beograda u 19,30h.

Govoreći o individualnoj motivaciji za film, dotakao se teme modernizacije Svih severnih gradova i kako taj proces utiče na živote ljudi.

- Ovaj film se igra idejom utopije, a ideja modernizma je neka vrsta puta da se to istraži. Smestio sam dva muška tela u prostor čiji odnos ne može biti definisan, ni kao odnos oca i sina, ni kao odnos dva ljubavnika.

Komentarušući stilsku i estetsku stranu filma, Dane referira na filmove 70-ih i ostvarenja Žan Lik Godara, Jana Nemeca, i Šantal Ekerman, koji su ga inspirisali da oblikuje intimnost svoga filma. Na danjašnjoj konferenciji govorio je i Raša Andrić o nagradi za najbolju montažu „Marko Glušac”, koja će se večeras dodeliti montažeru filma Dnevnik mašinovođe, Đorđu Markoviću.

- Ova nagrada se dodeljuje montažerima koji pomeraju granice klasične montaže, onima koji iz snimljenog materijala izvlače ono najbolje i uspevaju da formiraju film - istakao je Andrić.

Na sutrašnjem repertoaru možete pogledati filmove Kaili Bluz, Ostani uspravan, Srce sa ožiljcima, Matura...Za najtraženiji film Ja, Danijel Blejk karata ima još u Domu omladine Beograda za projekciju u četvrtak u 15,30h, kao i za projekciju u CK "Vlada Dilvjan" u subotu u 18,30h.

Greg Dekur će na narednoj konferenciji za medije ugostiti Elmu Tataragić, rediteljku filma Sećam se, Sebastiana Mihaileskua, reditelja filma Luksuzan salonac, na poželjnoj lokaciji, u užem centru grada, Milicu Tomović, rediteljku filma Tranzicija i Petra Cerovšeka, reditelja filma Svi smo mi ovde oduvek.

(Telegraf.rs/ PR)