Devojčica koja je objavljivala potresne poruke iz Alepa - ŽIVA, ali i dalje u OPASNOSTI

Bana Alabed je "nestala" sa te društvene mreže u nedelju, nakon žestoke ofanzive sirijske vojske na oblasti koje drže pobunjeničke grupe

Sedmogodišnja devojčica Bana Alabed, čiji su tvitovi o životu u istočnom delu sirijskog grada Alepa izazvali veliku pažnju, živa je, ali je i dalje u opasnosti, prenosi BBC.

POSLEDNJA PORUKA BUDI JEZU: Profil devojčice (7) koja je objavljivala potresne poruke iz Alepa, nestao sa Tvitera! (FOTO) (VIDEO)

Bana Alabed je "nestala" sa te društvene mreže u nedelju, nakon žestoke ofanzive sirijske vojske na oblasti koje drže pobunjeničke grupe.

Novi tvit devojčicine majke ukazao je da su i dalje u "ozbiljnoj opasnosti i da nemaju gde da odu".

"Još traju napadi. Nemamo gde da pobegnemo, svaki minut izgleda kao smrt. Molite za nas. Doviđenja", napisala je majka 7.godišnje devojčice.

Izvor BBC-a navodi da su devojčica i njena majka na nepoznatoj lokaciji.

Tviter nalog, u kome se opisuju detalji života u ratu ima više od 160.000 pratilaca širom sveta, a mnogi od njih su izrazili zabrinutost zbog devojčice i njene porodice.

Pretpostavlja se da porodica Bane Alabed živi u istočnom Alepu, u delu koji je pod vlašću pobunjenika i koji su prethodnog vikenda žestoko bombardovani.

(Telegraf.rs/Tanjug)