Pravoslavno oblačenje: Pop jednom za svagda objasnio ženama šta nikako ne smeju da nose

– Mladi ljudi, koji biraju saputnicu za život i majku buduće dece, treba da obrate posebnu pažnju na spoljašnji izgled i ponašanje svoje izabranice – kazao je sveštenik

Odeća otkriva mnogo, ali se čini da ponekad nismo svesni poruke koju ona šalje. Ruski sveštenik Pavel Gumerov je izneo svoje mišljenje u vezi sa pristojnim i neumesnim oblačenjem, kao i to koliko je ono bitno za život i budućnost žene.

Ako si STVARNO PRAVOSLAVAC a ne pomodar, onda ćeš naučiti ovu KRATKU MOLITVU koja je srž i zenica pravoslavlja (VIDEO)

Prenosimo vam njegove reči:

"Ukrašavajući svoje telo, odevajući ga, žena kao da otkriva neki deo onoga što se krije u njenoj duši. Na primer, pomoću kozmetike pokušava da docrta svoj lik do ideala koji je sebi zadala.

Zato, gledajući devojku, koja se oblači preterano slobodno i otkriveno, nevoljno se zapitaš: "A da li se i ponaša na isti takav način kao što se i oblači?"

Razume se, daleko od toga da su sve žene koje se oblače slobodno "laka meta" za muškarce. Ponekad ne mogu da razumem zašto se mnoge devojke oblače tako kao da samo na seks misle? Kao da svakom muškarcu poručuju da nemaju ništa protiv. Prosto one ne shvataju kako to deluje na muškarce. Ali, ako je muškarac obratio pažnju na nju onda je to njena mala pobeda, zadovoljenje sujete, ona je zapažena.

Slično tome kao kad se atleta poigrava mišićima na plaži loveći ushićene poglede lepotica. Ali nesreća je u tome što jadne devojke ne razumeju, kakve prljave, opasne misli nastaju u glavama nekih muškaraca kada ih vide i kako brzo oni mogu preći u napad.

Konačno, muškarac kao što je u medicini poznato postaje lakše uzbuđen nego žena. Mnogim devojkama se dopada da pomoću neskromne odeće, koketiranja, potvrđuju svoje samopouzdanje, "pobeđuju" a zatim "odbacuju" svoje žrtve. Takvo ponašanje je veoma opasno u svim odnosima.

Mladi ljudi, koji biraju saputnicu za život i majku buduće dece, treba da obrate posebnu pažnju na spoljašnji izgled i ponašanje svoje izabranice. A devojke koje se spremaju za udaju, treba da znaju da muškarac sa ozbiljnim namerama teško da će povezati život sa nepouzdanom koketom.

Napominjem značajne reči apostola Pavla: Da ne bude vaš ukras ni lepa kosa, ni lepa odeća nego unutar srca čovek u netruležnoj lepoti krotkog i ćutljivog duha … (1 Pеt 3, 3–4). Mnoge žene maštaju o udaji. I to je sasvim jasno: težnja ka udaji i materinstvu je u suštini prirode svake žene. Ali veoma je opasno stremiti tome po svaku cenu. Može ceo život postati nesrećan."

Kad smo pitali sveštenike iz Srbije da prokomentarišu kakvo oblačenje je bogougodno, oni su rekli da se zna šta je pristojno, a šta ne.

VAŽNO, MORATE PROČITATI:

Ono što je ipak važno napomenuti jeste da žena sme da obuče šta hoće, a da ipak mora da zavređuje poštovanje muškarca.

Ne zaboravite - ne postoji suknja ni dekolte koji su krivci za nasilje nad ženama.

Sveštenik Pavel Gumerov

(Telegraf.rs)