Ako Crnogorci stvarno počnu ovako da govore, Srbi ih više ništa neće razumeti (VIDEO)

Ministarstvo prosvete nije dalo saglasnost da taj bukvar bude deo dodatne literature u obrazovno-vaspitnim ustanovama

Bukvar koji je izdao izdavač "Naša škola pet plus" iz Podgorice nema odobrenje Nacionalnog saveta za obrazovanje, niti je Ministarstvo prosvete dalo saglasnost da on bude deo dodatne literature u obrazovno-vaspitnim ustanovama, saopšteno je iz tog resora, a prenose Vijesti.me.

POGLEDAJTE KAKO SE U CRNOGORSKOM BUKVARU OBJAŠNJAVAJU SLOVA Ś I Ź: Mnogima se bukvalno plače (FOTO)

- Nacionalni savet za obrazovanje kao obaveznu literaturu odobrio je samo udžbenik i radnu svesku Čigra slova i glasova, kao i udžbenik Kako to može, koji se koristi za sticanje znanja iz Crnogorskog jezika i književnosti. Nijedan drugi udžbenik, niti bukvar nije odobren ni preporučen kao dodatna literatura od  strane Nacionalnog saveta za obrazovanje - kaže se u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, Ministarstvo prosvete nije dalo saglasnost da taj bukvar bude deo dodatne literature u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Iz ministarstva su naglasili da svi koji se bave izdavaštvom izdanja koja se mogu koristiti u obrazovno-vaspitnim ustanovama treba da postupe u skladu sa propisima.

- Od odgovornih osoba koje se nalaze na čelu obrazovno-vaspitnih ustanova očekujemo da se odgovorno ponašaju u ovakvim situacijama i da učenicima omoguće korišćenje sadržaja za koje postoji saglasnost nadležnih institucija - poručili su iz ministarstva.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)