ISPOVEST SEKSUALNE ROBINJE IZ POREČA: Polivali su me kiselinom i lomili mi vilicu, na najbolesnije načine su me mučili

"Znali su da me zaključaju u ostavu često sam bila sva u masnicama. Osim podliva po licu imala sam i rane od cigareta koje je Vanesa gasila po mojim rukama, čak i po vratu. Nekada su me držali zaključanu i po pet, šest dana bez hrane i vode."

Istarska policija je krajem jula uhapsila ugostitelja (32) i njegovu ženu (31) iz Poreča zbog sumnje da su počinili krivična dela tgovine ljudima, oduzimanje slobode i nanošenje teških telesnih povreda. Sumnjiči se da je početkom prošle godine u svom objektu osumnjičeni (32) zaposlio 43-godišnjakinju koja je ostala bez mesta i sredstava za život.

HRVATSKI GAZDA IZ PAKLA: Zaključavao i tukao radnicu, davao joj sitniš umesto plate!

Vjeran i Vanesa Šalov danas će početi suđenje. Terete ih za dela protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva, bespravno oduzimanje slobode i nanošenje teških telesnih povreda. Drugim rečima, radi se o robovlasničkom odnosu, psihičkom i fizičkom mučenju i brutalnom iživljavanju. Za užasnu priču se saznalo krajem jula kad je nesretna Slavonka uspela da pobegne iz stana porečkih monstruma. Sklonila se u obližnji kazino i tamo je u teškim bolovima i muci provela celu noć. Drugi dan oko podneva po nju su došle sestra i majka.

Zlotvori su je držali pod stalnim nadzorom i uveravali je da nema kuda da pobegne jer je niko ne želi. Pretili su joj da će ako išta pokuša ubiti nju, njene sestre, roditelje i sina. Kada bi završili sa pretnjama tukli su je i na najbolesnije načine se iživljavali nad njom, prenosi 24sata.hr.

Od septembra 2015. godine do 17. jula 2016. godine Slavonka (43) je proživela pakao, i to svih devet krugova. Tih 7.680 sati nikada neće zaboraviti, a traume koje je proživela pratiće je do kraja života.

Čak i kada su majka i sestra došle po nju, Vjeran je se zamalo dokopao. Želeo je da je vrati u mučilište, ali je srećom bilo prekasno za to. Majka i sestra su je nekako ugurale u auto i pobegle. Slaba Slavenka sa slomljenom vilicom i neopisivim bolovima bila je u užasnom stanju. Odmah su je odvezli u slavonskobrodsku bolnicu. Žena je bila gola kost i koža, kosa joj je opadala, a težila je jedva 50 kilograma.

Tek danas ona je spremna da kaže još nešto o užasima koje je proživela. Slavonka je Vjerana i Vanesu upoznala u septembru 2014. godine u Ninu, u njihovom ugostiteljskom objektu. Sa njima se dogovorila da počne da radi kao konobar za mesečnu platu od 3.500 kuna. U početku se bračni par lepo ponašao prema njoj i tako je bilo sve do avgusta 2015. godine kada su Vjeran i Vanesa saznali da Slavonkin sin i Vjeranov brat kradu novac. Jadnu Slavenku su optužili zbog sinovljevih postupaka. Vjeran ju je tada prvi put ošamario. Odlučila je da vrati sinovljev dug, te je otišla sa njima u Poreč i tamo bez novčane nadoknade pristala da radi za hranu i smeštaj. U međuvremenu je izgubila kontakt sa sinom.

Slavonki su ubrzo oduzeli mobilni telefon, u jednom trenutku je Vanesa rekla Slavonki da joj je sin u Zagrebu. Ona je uspela da ga dovede u Poreč, ali je posle tri dana dobio otkaz i morao da se vrati u Zagreb. Tužna zbog toga Slavonka se požalila Šalovima i tražila savet. Oni su je pozvali da živi kod njih.

Pošto nije imala svoj telefon, prilikom jedne dostave hrane zamolila je mušteriju da joj pozajmi telefon da nazove sestru. Sestri je rekla da nazove Šalove i da im kaže da hitno mora da se vrati u Slavoniju. Sestra je nazvala Šalove i tada je počeo pakao.

Vjeran je nesretnici stavio plastičnu kesu na glavu. On i Vanesa su je gušili, da bi on potom uzeo veliki kuhinjski nož i oštricom je izrezao po prstima i ramenu. Strah je iz dana u dan bio sve veći, Svaki put kada je pozvao neko iz porodice Vjeran je tukao, pa je počela da se plaši njihovih poziva. Ona im je bila kriva za sve, stalno su je tukli. Često su joj pucale arkade, Vanesa joj je odsekla kosu, drugi put je naterala da se sama ošiša.

- Ako nećeš ti, ošišaću te ja britvom - priča nesretna žena o poniženjima koja je trpela.

Dok je prala sudove Vanesa joj je po leđima prosula kiselinu, te su joj ostali ožiljci. Vanesa joj nije dozvolila da skine majicu i da se opere. Mesec dana pre nego što je pobegla, Vanesa je nožem ubola u levo bedro.

- Znali su da me zaključaju u ostavu često sam bila sva u masnicama. Osim podliva po licu imala sam i rane od cigareta koje je Vanesa gasila po mojim rukama, čak i po vratu. Nekada su me držali zaključanu i po pet, šest dana bez hrane i vode - priča ona (43).

- Jednog dana sam malo izgnječila ćufte kako bih mogla lakše da ih progutam jer nisam mogla da žvaćem. U jednom trenutku je banula Vanesa i počela da viče te me je isterala iz stana. Nisam znala kome da se obratim za pomoć. Sakrila sam se u nekom kazinu jer sam pretpostavila da me tu neće tražiti. Tu sam bila celu noć, onda sam jednog gospodina zamolila da mi pozajmi telefon. Pozvala sam svoje kući. Moja majka i sestra su došle po mene i odmah me spasile - zaključuje žrtva ovih užasnih zločina.

(Telegraf.rs)