Obišli smo studentske domove u Kosovskoj Mitrovici: Nismo očekivali da imaju ovako dobre sobe (VIDEO)

Ekipa Telegrafa nedavno je posetila Kosovsku Mitrovicu, pogledajte šta smo sve tamo videli

Za Kosovsku Mitrovicu mnogi misle da ima teške uslove za život, da je život u severnom delu grada mnogo teži nego u južnom, kao i da je suživot Srba i Albanaca gotovo nemoguć.

Otkrivamo kakav je zaista život na Kosovu i Metohiji, intervju sa Aleksandrom Spirićem predsednikom opštine Kosovska Mitrovica (VIDEO)

Ekipa Telegrafa nedavno je posetila Kosovsku Mitrovicu, koja je univerzitetski grad, a tamo smo prvo zakoračili u studentske domove.

U okviru studentskog doma, studenti mogu da igraju bilijar, stoni tenis, razne video-igrice, što pokazuje da ne zaostaju za domovima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i sl.

To potvrđuju i studenti koji kažu da osim dobrih životnih uslova, imaju i kvalitetniju nastavu:

- Studiram elektrotehniku, i nas je na smeru 15, dok je na Beogradskom univerzitetu na mom smeru njih 400. Kod nas imam priliku da postavim pitanje profesoru, i sve što mi nije jasno da se razjasni. Oni uvek izlaze u susret studentima, dok na drugim univerzitetima to nije tako jednostavno, zbog brojnosti studenata - priča za Telegraf jedan od studenata.

Studenti, takođe, navode da imaju vremena za sve - za studiranje, za druženje, za zabavu.

Tako smo posle obilaska studentskog doma u Kosovskoj Mitrovici, obišli i ulicu koja je prepuna kafića i u kojoj studenti provode najviše slobodnog vremena.

Uveče je sve prepuno, muzika se čuje iz raznih lokala, nastupaju bendovi, organizuju se koncerti, tako da ništa ne ukazuje na to da u ovom gradu postoji etnička netrpeljivost.

(Telegraf.rs)