Ministarka Marija prenela Putinov stav o Obami i pomaganju teroristima: Ovaj potez je NEPRIJATELJSKI ČIN Amerike prema Rusima

Zaharova je rekla da bi isporučeno oružje brzo završilo u rukama džihadista i dodala da Vašington to mora da shvati

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je danas da odluku SAD o ublažavanju restrikcija na snabdevanje oružjem sirijskih pobunjenika vidi kao "neprijateljski čin" koji ugrožava bezbednost ruskih borbenih aviona i vojnog osoblja.

SAD oštro kritikovale ruski predlog!

To je javila ruska agencija RIA novosti pozivajući se na ovo ministarstvo, navodeći da administracija odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame pokušava da zakomplikuje situaciju u svetu pre nego što novoizabrani predsednik Donald Tramp preuzme dužnost u Beloj kući u januaru naredne godine, prenosi Rojters.

TAS S precizira da je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova "neprijateljskim činom" okarakterisala to što je Barak Obama 23. decembra potpisao zakon o vojnom budžetu kojim se Pentagonu ovlašćuje isporuka ručnim protivavionskih bacača raketa naoružanoj sirijskoj opoziciji.

Zaharova je rekla da bi isporučeno oružje brzo završilo u rukama džihadista i dodala da Vašington to mora da shvati.

- Možda oni čak očekuju da se ovo desi, s obzirom na to da zapravo sponzorišu (terorističku organizaciju Džabhat al Nusra, koja je deo Al Kaide. Ovo teško da može da se nazove bilo kako drugačije do pomaganje i podržavanje terorista - izjavila je Zaharova i dodala da ova odluka "predstavlja direktnu pretnju po letelice ruskih vazdušnih snaga, ostalo rusko vojno osoblje i ambasadu Rusije u Siriji koja je više puta granatirana".

(Telegraf.rs/Tanjug)