Prelepa Kruna iz Novog Pazara ima samo 24 godine, a sudovi već strepe od nje (FOTO)

- Krenula sam kući pred novogodišnje praznike. Nameravala sam da sa roditeljima razgovaram o tome da napustim pravo - rekla je Kruna Maksimović

Kruna Maksimović iz Novog Pazara ima doktorat u 24. godini i pripravnik je u advokatskoj kancelariji "Petronijević". Htela je da napusti Pravni fakultet, ali je onda počela da dobija samo najviše ocene.

Profesoru Pravnog fakulteta 60 dana pritvora zbog afere "Indeks"

Kada je krenula na studije u Beograd, nije imala dilemu. U koferu brucoša najveći "prostor" zauzela je želja da što pre postane svoj čovek. Da i na taj način opravda poverenje porodice, koja je u nju polagala mnogo nade. Svoj san, ova mlada i lepa devojka, krunisala je sve samim desetkama kojima je završila Pravni fakultet.

- Sa ovim poznatim i priznatim advokatima i njihovim radom upoznala sam se još kao student osnovnih studija. Bila sam četvrta godina, takmičila sam se u besedništvu, osvojila drugo mesto, a kao nagradu dobila sam praksu u kancelariji u kojoj sad sa velikim zadovoljstvom još pečem zanat. Zadovoljstvo je kada je mlad čovek siguran da ima dobre učitelje i u praksi - rekla je Kruna Maksimović.

BUJNU ADVOKATICU SVI NAPADAJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, koštaće je to što je previše seksi (FOTO)

Kaže da se nije plašila kada se našla pred prvim advokatskim zadacima. Nije joj bilo svejedno kada ju je advokat Petronijević suočio s tim da uspeh na fakultetu jeste dobra preporuka, ali nije presudan da dobar student postane i vešt pravnik.

- Svaka tebi čast na uspehu, ali rad u kancelariji je drugi vid odgovornosti, znanja i snalaženja u praksi. Te Petronijevićeve reči su mi se utisnule u memoriju - dodala je Kruna.

Kruna je mnogo toga usvojila na fakultetu, ali ono što je tokom pripravničkog staža naučila u praksi neuporedivo je sa bilo kojom knjigom.

- Već posle mesec dana bila sam na prvom suđenju. Pošla sam sa starijom kolegnicom u sud. Ona je trebalo da ide na ročište a ja da proverim neke predmete, što je pripravnički posao. Iznenada, njoj je nešto iskrslo i ostavila me je samu i nespremnu u sudu, s predmetom ispred sebe. Znala sam na kojoj strani treba da sedim, što je u tom trenutku bio veliki uspeh. Ustala sam i istakla neke prigovore. Sudija je počela da razgovara sa mnom, odgovarala sam joj kako sam znala. Kada sam potpisala zapisnik, rekla sam sudiji da je to bilo moje prvo obraćanje u sudu. Odgovorila mi je: "Gde baš kod mene?!" - ispričala je Kruna Maksimović.

Priči o uspehu prethodile su mnogobrojne dileme. Bila je sjajan matematičar, zanimala ju je hemija i psihologija. Opredelila se za pravo i sve iznenadila odlukom.

- Moja profesorka matematike iz gimnazije nije mogla da veruje. Nije krila razočaranje i verovala je da ću se predomisliti. Poklonila mi je knjigu "Euklidov prozor" s posvetom. Nisam se predomislila, ali mi ovaj poklon znači. Uvek će biti uz mene - priča Kruna Maksimović.

Na samom početku prve godine, ubrzo posle prvih kolokvijuma, Kruna se pitala da li je pravo njen pravi izbor.

- Krenula sam kući pred novogodišnje praznike. Nameravala sam da sa roditeljima razgovaram o tome da napustim pravo. Sa njima sam uvek svaku dilemu uspešno razrešila. Porodica mi je uvek najčvršći oslonac, što je za uspeh važno - dodala je Kruna.

(Telegraf.rs/Novosti/Sandžak live)