VOZAČI, BEZ PREKE POTREBE NE KREĆITE NA PUT: Obustava saobraćaja za teretna vozila na ovim deonicama

Apleuje se na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu

Usled snežnih nanosa obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila na državnom putu I B reda broj 21, preko Iriškog Venca, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

KRŠ I LOM: Da li ste videli lančani sudar sa više od 100 VOZILA? (VIDEO)

POLARNI UDAR U SRBIJI: U Nišu sve hladnije, zabrana saobraćaja od Aleksinca do Leskovca i dalje na snazi (FOTO)

To preduzeće apleuje na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Sneg povremeno umerenog inteziteta pada u većini krajeva Srbije sem na jugoistoku zemlje, gde padavina trenutno nema, a na važnijim magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja.

Putevi u nižim predelima su očišćeni u punoj svojoj širini, ali vozači moraju računati sa snegom kojeg ima mestimično između jedan i tri centimetra, dok u planinskim predelima snega ima na kolovozu i preko pet santimetra, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Veliku opasnost u saobraćaju predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od 17 do 8 podeoka ispod nule, jer svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice ili stvaranje leda.

Ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led na putu, zato iz AMS S upućuju apel vozačima da voze krajnje oprezno, poštuju sva ograničenja u vožnji i sve saobraćajne propise.

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima treba koristiti isključivo glavne magitralne i regionalne pravce. Na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima i to uglavnom na putevima, II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Vranja, Niša, Kuršumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

(Telegraf.rs / Tanjug)