Komunalci dobijaju još 22.620 dinara na POSTOJEĆE plate od 36.000!

Dogovor o pomoći koji su postigli članovi sindikata i Vlade trebalo bi da bude potvrđen od strane predsednika opština u kojima javno-komunalna preduzeća posluju

Oko 68.000 zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima u Srbiji, do kraja marta bi trebalo da dobiju pomoć u visini minimalne cene rada, odnosno po 22.620 dinara.

SRAM VAS BILO! Komunalna policija maltretira deku na Zelenjaku, zbog par kaiševa (VIDEO)

Komunalni policajci došli da uklone nezakonito postavljenu terasu, a onda je vlasnik kafića izazvao MASOVNU TUČU (VIDEO)

Kako Novosti saznaju, dogovor koji su postigli članovi sindikata i Vlade trebalo bi da bude potvrđen na sastanku sledeće nedelje, od strane predsednika opština u kojima ova preduzeća posluju.

- Plan je bio da do marta svi prime pomoć, ali, tamo gde je to nemoguće, preduzeća će je isplaćivati do kraja godine.  Ne treba zaboraviti da zaposleni u komunalnoj delatnosti imaju najniže zarade (oko 20 odsto niže od prosečne srpske zarade), a da ih mnogi od njih i ne primaju redovno - rekao je za Novosti Milan Grujić, predsednik Samostalnih sindikata komunalnih delatnosti. On je dodao da će sredstva na račun leći odjednom ili u nekoliko rata.

Inače, prosečna plata zaposlenih u komunalnim delatnostima iznosi 36.000 dinara.

(Telegraf.rs)