Kralj Petar II bio je jedina osoba sa kojom se Nikola Tesla ikada rukovao. Pronašli smo dokaz za to! (VIDEO)

Jedna od najznačajnijih fotografija je slika kralja Petra II i Nikole Tesle. Telegraf.rs je pronašao tu fotografiju, pogledajte koja se priča krije iza nje

Radna soba kralja Aleksandra ne razlikuje se mnogo od sličnih kabineta njegovih savremenika. Ipak, ono što njoj i danas daje posebnu draž jeste porodični album Karađorđevića.

Na današnji dan prestalo je da kuca srce najvećeg srpskog genija (VIDEO)

Orila se srpska truba i zagrmeo "Marš na Drinu" na Nijagarinim vodopadima (VIDEO)

Rusi optužuju Teslu da je izazvao katastrofu u Sibiru: Snimci i izjave koji ostavljaju bez daha (FOTO) (VIDEO)

Jedna od najznačajnijih fotografija je slika kralja Petra II i Nikole Tesle. Ona je nastala u Njujorku, samo nekoliko meseci pred smrt velikog naučnika.

Legenda kaže da je ta fotografija pravi raritet, jer je na njoj uhvaćen momenat neposredno posle rukovanja kralja Jugoslavije i Tesle.

Ovo ne bi bilo ništa neobično da Tesla nije imao opsesivno-kompulsivni poremećaj zbog koga je izbegavao da se rukuje sa bilo kim. Navodno, to je jedini put da se veliki naučnik rukovao sa bilo kim u svom životu.

Pored dragocenog albuma sa porodičnim fotografijama Karađorđevića, u kabinetu se nalazi orginalni sto i stolica, za kojima je radio kralj Aleksandar. Iza radnog stola stoje portreti kralja i njegove supruge Marije Karađorđević.

(Telegraf.rs)