DETE TERORISTA?! Petogodišnjaka zadržali na aerodromu u Americi 5 sati, stavljali mu i lisice? (VIDEO)

Vlasti su na aerodromu u Vašingtonu satima držale dečaka (5) iz Irana, a očajnoj majci bio je zabranjen bilo kakav kontakt sa detetom

Američke vlasti zadržale su petogodišnjeg dečaka punih pet sati na aerodromu jer je "predstavljao pretnju", a navodno su mu stavili i lisice, javio je Si-Bi-Es (CBS).

Hrvaticu zadržali na aerodromu u Los Anđelesu, vraćaju je odakle je došla?!

Kako se navodi, vlasti su na aerodromu u Vašingtonu satima držale dečaka (5) iz Irana, a očajnoj majci bio je zabranjen bilo kakav kontakt sa detetom.

Kada je nakon nekoliko sati dečak pušten, kamere su zabeležile emotivan susret majke i sina.

Dečak, inače američki državljanin koji živi u Merilendu, samo je jedna u nizu osoba koje su zadržane na aerodromima zbog uredbe Donalda Trampa o imigranatima.

Dečak je putovao sa majkom i još jednim članom porodice, ali je zbog zabrane ulaska satima bio zadržan na proveri. Očajna majka morala je da zatraži pomoć i od guvernera države Virdžinija.

Na pitanja novinara o tom događaju portparol Bele kuće Šon Spajser je branio Trampovu odluku o zabrani ulaska u zemlju za muslimane kao i postupanje službenika u slučaju dečaka.

Rekao je kako se mora proveriti jesu li deca s roditeljima ili ne.

- Pretpostavljati da neko nije pretnja samo zbog njegovih godina ili pola bi bilo pogrešno - rekao je on.

Tramp je u petak potpisao izvršnu uredbu o imigraciji kojom se državljanima sedam zemalja - Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije - vize neće izdavati naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme.

Tramp je uredbu obrazložio time da želi da spreči da "radikalni islamski teroristi" ulaze u SAD.

Američki mediji javljaju da na aerodromu u Vašingtonu, carinici zadržanim migrantima nisu dozvolili čak ni da razgovaraju sa svojim advokatima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug/Dnevnik.hr)