Sveštenik "poslao" poruku iz groba: Budite milostivi prema mom ubici!

Skoro godinu dana kasnije, u javnosti se pojavilo Reneovo pismo staro 22 godine

Renea Roberta iz gradića na Floridi, prošle godine u aprilu hladnokrvno je ubio Stiven Marej, kojem je žrtva, inače sveštenik, mesecima pre brutalnog zločina nesebično pomagao.

PRIČA DEČAKA STANKA KOGA VIŠE NEMA: Pročitajte i dobro razmislite. Ovo se ne dešava uvek nekom drugom! (VIDEO)

Sada, skoro godinu dana kasnije, u javnosti se pojavilo Reneovo pismo staro 22 godine u kojem on moli da se njegovom ubici spasi život i poštedi se smrtne kazne.

Pismo nazvano 'Deklaracija života' sve ovo vreme nalazilo se u Robertovoj fascikli. U njemu je sveštenik napisao da 'bez obzira na svirepost zločina i njegovu patnju, ne želi da se krvnik pogubi i da zahteva od vlasti da budu milostivi prema njegovom ubici'.

Pismo, koje su mnogi prozvali Reneovom čudesnom porukom iz groba, čak je overeno kod notara, a žrtvine kolege i biskup potpisali su peticiju za spas Stivena Mareja, za kojeg tužilaštvo traži smrtnu kaznu. Predali su je sudu u Augusti u saveznoj državi Georgiji. Skupili su skoro 75.000 potpisa i nadaju se kako će vlasti 'poštovati njegovu poslednju želju'.

– Kao da je predvideo vlastitu smrt – komentirale su Reneove kolege.

Marej, koji je i pre ovog ubistva imao podeblji policijski dosije, 71-godišnjeg Renea izrešetao je mecima i ostavio ga u šumi.

Prvo ga je zamolio za prevoz. Onda ga je oteo i ubio, a nakon što se rešio tela, pobegao je u sveštenikovom automobilu. Uhapšen je u Južnoj Karolini samo dan nakon što je prijavljen Reneov nestanak, a policiji je sam pokazao gde je sakrio Robertovo telo.

– Ako zaista volite oca Renea, oprostićete mi jer je on Božji čovek, a Bog je oproštaj.

– Imam psihičkih problema i izgubio sam kontrolu nad samim sobom – izjavio je Stiven pred sudom.

(Telegraf.rs)