Srpski policajci ispred magacina osetili čudan miris. Kad su ušli, šokirali su se i pohapsili sve ljude iznutra!

Pretres "sivog magacina" su izvršili carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja zajedno sa kolegama iz Odseka za suzbijanje privrednog kriminala

Zajedničkom akcijom carine i policije, 3. februara 2017. godine, u magacinu u Subotici otkrivena je velika količina robe stranog porekla, bez bilo kakve dokumentacije.

Carinici zaustavili auto albanskih tablica u kojem su bili majka, otac i dete. Zbog jedne stvari, odmah su uhapšeni

Pretres "sivog magacina" su izvršili carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja zajedno sa kolegama iz Odseka za suzbijanje privrednog kriminala PU Subotica i tom prilikom su na licu mesta zatekli nekoliko tona razne robe namenjene takozvanom crnom tržištu.

Među robom je najviše prehrambenih proizvoda, kućne hemije, čokolade i konditorskih proizvoda, zamrznutog mesa i prerađevina, čije će tačne količine i vrednost biti poznate po okončanju istrage.

Podsećamo da je u novembru prošle godine, takođe u Subotici otkriven "sivi magacin" sa skoro tri tone robe.

Ovakvi slučajevi predstavljaju dobar primer neprestane borbe koja se vodi u suzbijanju sive ekonomije, u čemu aktivno treba da učestvuju i građani prijavljivanjem svih oblika kršenja carinskih propisa ili korupcije na dežurni broj telefona Odeljenja za unutrašnju kontrolu Uprave carina 066/303 300, ili putem Otvorene carinske linije 064/732.

(Telegraf.rs)