SRPSKI LEKARI SU NA CENI: Crna Gora traži isključivo naše stručnjake za srce!

Prema predlogu koji je stigao iz Podgorice, angažovanje naših kardiohirurga i anesteziologa podrazumevalo bi da naši stručnjaci tamo borave tri-četiri dana nedeljno, ili po pet dana svake druge nedelje

Klinički centar Crne Gore zvanično je ponudio saradanju zdravstvu Srbije u oblasti kardiohirurgije. 

OŽIVELI: Irena ima 48 godina i sad se ponovo rodila. Isto se desilo Draganu (41) (FOTO)

NAJVEĆI UBICA U SRBIJI: Ova bolest ubija Srbe, a malo je potrebno da je pobedimo (VIDEO)

Prema pisnaju Novosti, mendžament KC Crne Gore zainteresovan je da angažuje kardiohirurge i anesteziologe iz Srbije, koji bi povremeno odlazili u Podgoricu da rade operacije na srcu, učestvuju u radu konzilujumu, planiranju operativnog programa i da edukuju tamošnji kadar.

Prema predlogu koji je stigao iz Podgorice, angažovanje naših kardiohirurga i anesteziologa podrazumevalo bi da naši stručnjaci tamo borave tri-četiri dana nedeljno, ili po pet dana svake druge nedelje. 

Sa predstavnicima centra u Podgorci razgovarali su direktor Kliničkog centra Srbije dr Milika Ašanin, direktor kardiohirurgije u KCS dr Svetozar Putnik, i direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Predrag Milojević.

- Ovo je još jedna potvrda sve bolje reputacije našeg zdravstva u Evropi, a posebno u regionu, i rado ćemo i nesebično da pomognemo cenrtima u regionu koliko smo u mogućnosti  - rečeno je juče u Ministarstvu zdravlja.

(Telegraf.rs / novosti)