"Umesto za rođendan, mi ga spremamo za sahranu": Neopsiva tuga u domu malog Lazara (8) koji je poginuo na Ibarskoj magistrali

U direktnom sudaru dečak je zadobio teške povrede glave zbog kojih ni jednosatna borba lekara da mu spasu život nije dala rezultata

Osmogodišnji Lazar S. iz raščanskog naselja Supnje, koji je tragično nastradao u stravičnom udesu u mestu Bare na Ibarskoj magistrali, danas će biti sahranjen. Njegova majka Tanja, koja je i sama je povređena u udesu, još je u bolnici.

TUGA: Dečak (8) poginuo u sudaru automobila i kamiona. Lekari su učinili sve, ali nije mu bilo spasa

Lazar, kao i njegova braća desetogodišnji Stefan i Saša (13), bio je vaspitano, razdragano i uvek nasmejano dete.

- Šta ti je sudba. Tanja se sa Lazarom u subotu vraćala iz posete ocu u Čačku da bi organizovala sve za proslavu Stefanovog rođendana, koji je juče napunio deset godina. Umesto da njemu slavimo rođendan, mi evo spremamo sahranu našeg anđela i molimo Boga da Tanja preživi i bude uz Stefana i Sašu da ne bi odrastali bez majke - jedva govori jedan od rođaka Samailovića.

Da podsetimo, dečak je stradao u direktnom sudaru "pežoa 307", kojim je upravljala njegova majka Tanja (38), sa šleperom. U udesu je zadobio teške povrede glave zbog kojih ni jednosatna borba lekara da mu spasu život nije dala rezultata.

- Dečak je dovezen u bolnicu bez pulsa. Pokušali smo reanimaciju koja je trajala 45 minuta, ali nismo uspeli. Imao je povrede glave i prelom desne natkolenice. Majka je zadobila povredu grudnog koša, dvostruki prelom desne natkolenice i povredu kolena. Ona nije vitalno ugrožena - rekao je za Blic Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice Studenica u Kraljevu.

Saobraćajna policija obavila je uviđaj, a istraga o uzrocima nesreće još uvek je u toku.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu nakon saslušanja nije odredilo pritvor vozaču kamiona M. M. (34) iz Kragujevca. Kako nezvanično saznajemo, uviđaj je pokazao da se kamion propisno kretao, a da je automobil kojim je upravljala Tanja Samailović prešao u njegovu traku.

(Telegraf.rs/Foto: Ilustracija)