Uhapšena i druga žena - tajni agent, koja je otrovala polubrata Kim Džong Una

Žena je identifikovana na snimku sa međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru gde je Kim umro i bila je sama prilikom hapšenja

Malezijska policija pritvorila je i drugu ženu osumnjičenu za ubistvo polubrata severnokorejskoga vođe Kim Džong Una. Zamenik premijera objavio da će telo Kima Jong Nama predati ambasadi Severne Koreje u Kuala Lumpuru.

Javili su da je ubica polubrata Kim Džong Una mrtva, a upravo sada je osumnjičena trovačica uhapšena na aerodromu! (FOTO)

Policija je potvrdila da je hapšenje 25-godišnje žene s indonezijskim pasošem na ime Siti Aishah u četvrtak ujutro povezano sa smrću KimDžong Nama, prenose agencije Dpa i Reuters.

Žena je identifikovana na snimku sa međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru gde je Kim umro i bila je sama prilikom hapšenja, navodi se u izjavi.

Malezijski policijski službenik Fadzil Ahmat u sredu je za malezijski list "Star" rekao da je Kim Džong Nam (45) otrovan u ponedjeljak ujutro otprilike sat vremena pre nego što je trebao da se ukrca na let za Makao.

Malezijske vlasti mogu preko severnokorejske ambasade da prepuste telo Kim Džong Nama rodbini, rekao je u četvrtak potpredsednik malezijske vlade, prenosi agencija Rojters.

Iza prelepog lica krije se ubica: Ovo je žena agent koja je brutalno ubila polubrata Kim Džong Una!

- Pošto su obavljene sve policijske i medicinske procedure, možemo telo preko sjevernokorejske ambasade prepustiti rodbini - ekao je potpredsednik vlade Ahmad Zahid Hamidi novinarima.

- Naša je politika da poštujemo bilateralne odnose sa stranim zemljama - rekao je novinarima.

Potvrdio je da je muškarac ubijen na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru zaista bio Kim Džong Nam.

- Imao je dve različite identifikacione isprave, verovatno lažni dokument i pravi pasoš - dodao je Hamidi.

Kritikovao je polubrata Kima i osramotio oca, izbegao smrt u sumnjivoj pucnjavi, a onda su mu presudile žene agenti otrovnim iglama!

(Telegraf.rs / Hina)