Pedofil iz Smedereva vraćen u pritvor: Detetu je naneo traumu za ceo život, ćerka se plašila i da ga vidi

Bat je uhapšen u maju prošle godine, kada je maloletnica smogla snage da ispriča razrednoj kroz šta je sve prošla

Zlatko Bat (61) iz Kusatka, koji je osuđen za obljubu maloletne rođake na 38 meseci, vraćen je u pritvor. On je kod kuće sa nanogicom čekao odluku Apelacionog suda.

Sramna ponuda pedofila iz Smedereva: Nudio kuću samo da ga ne vrate u zatvor!

Batu, koji ima i srpsko i hrvatsko državljanstvo, a švajcarski je penzioner, prvostepena kazna od tri godine i dva meseca zatvora izrečena je 30. decembra prošle godine pred Višim sudom u Smederevu.

Tada je do pravosnažnosti presude pušten na slobodu. Na tu odluku se žalilo tužilaštvo, pa je Batu, odlukom Vanpretresnog veća Višeg suda u Smederevu, određen kućni pritvor. Tužilaštvo se žalilo i na tu odluku, pa je reagovao Apelacioni sud.

- Zlatko Bat je vraćen u pritvor rešenjem Apelacionog suda 14. februara. Po žalbi tužioca preinačena je prvostepena odluka kojom je izrečena mera koja se sastoji u zabrani napuštanja stana sa elektronskim nadzorom - navedeno je iz Višeg suda u Smederevu.

Poslednja odluka Apelacionog suda kojom je Bat vraćen u pritvor donela je olakšanje maloletnoj S. S, koju je još kao dete obljubio, ali i njenoj porodici.

- Drago mi je što je vraćen u pritvor, jer je njemu tamo i mesto. Mom detetu je naneo traumu za ceo život, osuđen je na samo dva meseca više od minimalne kazne i pušten na slobodu. Ćerka je bila u strahu da ga ne vidi, jer su udaljeni samo nekoliko kuća od nas - kaže Kusačanin Jovica S., čiju ćerku je Bat obljubio.

Uhapšen je u maju prošle godine, kada je maloletnica smogla snage da ispriča razrednoj kroz šta je sve prošla.

(Telegraf.rs/Blic)