Pobednici Berlinskog filmskog festivala u distribuciji MCF-a

Osim dobitnika priznanja "Zlatni medved", MCF je otkupio prava na distribuciju i filma "Druga strana nade" (The other side of hope) reditelja Akija Kaurismakija koji je osvojio je nagradu za najbolju režiju

Distributerska kuća MCF MegaCom Film otkupila je prava na distribuciju pobedničkog ostvarenja 67. filmskog festivala u Berlinu "Na duši i telu" (On body and soul), rediteljke Ilidike Enjedi.

Ljubavna priča "Na duši i telu" smeštena je u lokalnu klanicu u Budimpešti u kojoj zaposleni radno vreme provode između hladnokrvne ravnodušnosti i crnog humora. Ovaj film je takođe dobitnik i nagrade žirija FIPRESCI.

Osim dobitnika priznanja "Zlatni medved", MCF je otkupio prava na distribuciju i filma "Druga strana nade" (The other side of hope) reditelja Akija Kaurismakija koji je osvojio je nagradu za najbolju režiju. Komedija drama "Druga strana nade" prati sirijskog izbeglicu dok stiže u Helsinki s namerom da dobije politički azil, a domaća publika će moći da ga pogleda na predstojećem FEST-u.

Pored ovih ostvarenja, MCF MegaCom Film iz Berlina na domaće filmske festivale i u bioskope donosi i "Svetle noći" (Bright Nights) dobitnika Srebrnog medveda za najboljeg glumca, zatim film "Ana, ljubavi moja2 (Ana, mon amour) dobitnika Srebrnog medveda za  inzvarednog dostignuće jednog umetnika, kao i film "Ja nisam tvoj crnja" (I am not your Negro) dobitnik nagrade "Panorama Dokumente",  koji je i u nominaciju za Oskara.

(Telegraf.rs/ PR)