"Franjo Tuđman" propao: Još nije ni otvoren, a već mu popucala stakla

Gradnja novog terminala, vrednog 331 milion evra, počela je sredinom decembra 2013. godine. Proteže se na 65.000 kvadratnih metara na četiri nivoa

Međunarodni aerodrom u Zagrebu, koji će nositi ime "Franjo Tuđman", u intenzivnim je pripremama za otvaranje novog putničkog terminala. Planirano je da se to dogodi u martu, ali tačan datum još nije poznat. Međutim, ne ide sve tako glatko, pa je pronađen niz nedostataka.

"Franjo Tuđman ispraća decu u bolju budućnost": Ovako Hrvati najavljuju otvaranje aerodroma

- Prilikom sletanja aviona popucalo je staklo na zgradi, ali je zamenjeno. Uz to, postoji niz drugih grešaka. Liftovi su premali, odnosno preuski. U njih stane svega četvoro ljudi. Nisu stavili trake kao po ostalim svetskim aerodromima, nego su ugradili obične pokretne stepenice na koje takođe staje manje ljudi nego na traci - rekao je izvor portala Index.

Iako je predviđeno da se naprave podzemni rezervoari za gorivo, to nije učinjeno. Umesto toga, gorivo će se dovoziti i točiti iz cisterni, što će samo stvarati haos. Neke stvari smo prekasno shvatili, pa će se tek sad raditi nadstrešnice na stajalištu za autobuse.

Na Aerodromu Franjo Tuđman, ipak, negiraju navode da je popucalo staklo i dodaju da će se, kada novi terminal bude otvoren, sve aktivnosti u potpunosti preseliti na njega. Ne znaju, međutim, šta će biti sa starim terminalom.

Nisu želeli da odgovore na pitanja o greškama, naknadnom građenju nadstrešnica za autobuse, malim liftovima, i rezervoarima za gorivo.

Podsetimo, gradnja novog terminala, vrednog 331 milion evra, počela je sredinom decembra 2013. godine. Proteže se na 65.000 kvadratnih metara na četiri nivoa.

(Telegraf.rs/Index.hr)