Pala krv zbog Donalda Trampa: Pristalice i kontraši se "makljali" cevima, palicama i ciglama (VIDEO)

"Džo, i to je Amerika"

U gradovima u Sjedinjenim Američkim Državama održani su mitinzi podrške Donaldu Trampu, ali i kontramitinzi.

Može i ovako: Marš za Trampa u nekoliko američkih gradova!

Tokom mitinga došlo je do sukoba između pristalica i protivnika predsednika SAD u Berkliju, u Kaliforniji. Uhapšeno je 10 osoba, a sedam povređeno, ali niko nije hospitalizovan.

Zaplenjen je jedan bodež, nekoliko metalnih cevi, palica, drvene motke i cigle. U sukobu se bilo oko 225 pristalica Trampa i 150 protivnika. Nijedan policajac nije povređen.

- Lepo je biti okružen ljudima koji dele tvoje moralne vrednosti i mišljenje - rekla je računovođa iz Kolorada Čelsi Tomas na skupu u Denveru - dok je njen sin nosio obeležja za podšku Trampu.

Neki učesnici protesta mahali su američkim zastavama ili su bili odeveni u crvenu, belu i plavu boju, a držali su i transparente sa porukama kao što je "Veterani pre izbeglica".

Šest učesnika protesta u gradu Sent Pol u Minesoti uhapšeni su zbog krivičnog dela oružane pobune na skupu kojem je prisustvovalo 400 ljudi, a oko 50 osoba okupilo se na kontra-protestu.

Više stotina ljudi prisustvovalo je mitinzima na više mesta u Pensilvaniji u znak podrške Trampu, dok je skup u gradu Ogasta u Mejnu, gde se okupilo stotinak ljudi, završen rano zbog veoma niskih temperatura.

(Telegraf.rs)