"Jesi li svesna da ćeš sada da umreš? A, posle ću ubiti i sebe": Devojka iz Despotovca brutalno pretučena

"Molila sam ga da me pusti da pozovem babu ili oca da se oprostim od njih"

J. M. (18) iz Despotovca pretukao je njen dečko R. K. (21). Međutim, Osnovno tužilaštvo u ovom gradu je na osnovu lekarske dokumentacije to delo kvalifikovalo kao prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, te odbacilo krivičnu odgovornost.

DETALJI ZATOČENIŠTVA DEVOJKE IZ TRSTENIKA: Plesačicu od bivšeg jedva spasla policija

Oni su bili u vezi šest meseci, a devojka je batine dobila posle proslave punoletstva njihovog zajedničkog rođaka u noći između 14. i 15. januara.

- R. je sve vreme bio u šanku i pio je, posle smo otišli zajedno kod drugara. Nije mu bilo dobro, pa smo izašli napolje. Bilo mu je muka. Seli smo ispred zgrade, odjednom je ustao i krenuo da me napada da ga varam. Krenuo je da me udara. Seo je na mene, držao mi ruku na ustima i u isto vreme i udarao. Ispitivao me je sa kim ga varam. Pošto od mene odgovora nije bilo, on me je udarao sve jače. Onda me je oborio na pod i počeo da me šutira. Kada se na trenutak smirio, molila sam ga da me pusti da pozovem babu ili oca, navodno da se oprostim od njih. On mi je rekao: „Jesi li svesna da ćeš sada da umreš? A znaš šta je najgore? Posle toga ću ubiti i sebe“ - priseća se devojka.

Iako je pokušala da pobegne, nasilnik ju je ponovo sustigao, oborio na pod i šutirao u noge, glavu, stomak, leđa... Od siledžije ju je spasao rođak koji je naišao.

Nesrećna J. je otišla 17. januara sa lekarskim izveštajem u policiju. Predala je i svoje fotografije sa modricama i njihovu prepisku u kojoj joj se R. izvinjava za batine.

- Ne postoji prijava, već samo njeno obaveštenje o događaju. U slučaju se ne stiču obeležja krivičnog dela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već se događaj može kvalifikovati kao lake telesne povrede imajući u vidi izveštaj lekara, što se goni po privatnoj tužbi - navelo je tužilaštvo, obrazlažući šokantnu odluku.

Devojka kaže da slučaj nije odmah prijavila policiji, jer je u hraniteljskoj porodici i plašila se da je Centar za socijalni rad ne udalji iz opštine i ne premesti u neku drugu porodicu.

Socijalna radnica Gordana Dobrosavljević ističe da je J. dobra i vredna devojka, kao i da nikada nije pravila probleme.

Ona kaže da se devojka uplašila i zbunila posle događaja, ali da se uz pomoć socijalnih radnika javila lekaru i podnela prijavu policiji  i da se nadaju boljem ishodu.

(Telegraf.rs/Blic/Foto Ilustarcija)